Az ott van (vagy mikor lesz) komp a Sabah (Malajzia) és Palawan (Fülöp-szigetek) között?

7

Frissítés Ez a 2015. nov. az RM8.84m Kudat komphajó "megkezdte és várhatóan hat hónappal később fog működni". Ez a más hírcikk azt is mondja, hogy "a szolgáltatás várhatóan 2016 közepén kezdődik. ”

Mindenkinek van több információja erről, vagy arról, hogy (vagy amikor) a komp van és fut? Ha legalább 2013-tól a Google-hoz talál történeteket, azt mondja, hogy "hamarosan" lesz egy kompkikötő, így nincs tudomásunk arról, hogy mennyire megbízhatóak a fenti történetek.

Kíváncsi vagyok, vajon lehet-e valamilyen „titkos” kompjárat vagy valamilyen módon, hogy összekapcsolhassam az utat. Figyelembe veszem a lehetőségeket, hogy 2016 januárjában Palawanból Sabahba kerülhessek. (Csak a térképre nézve szörnyen közel állnak egymáshoz, így úgy tűnik, sokkal értelmebb lenne, ha komppal jutunk Malajziai Borneóba, mint menni vissza Manilába és repülni.)

    
készlet Kenny LJ 06.12.2015 08:02
forrás

2 válasz

5

A kiterjesztett kompjáratokról és a rendszeres nemzetközi kompokról folytatott beszélgetés évek óta zajlik, és nem csak az útvonalon. Tudom, mert már régóta csodálkoztam, hogy képes lesz-e repülni a Fülöp-szigetekről.

Az adott útvonalon úgy tűnik, hogy halad előre és hamarosan . Ne feledje, hogy a "hamarosan" a Fülöp-szigeteken általában egy hónapról évre bármit jelenthet ...

Van egy Facebook-hozzászólás a Sabah Palawan Kereskedelmi Kamara & Ipar , amely egy FastCat videóra mutató linkre (Archipelago Philippine Ferries Corporation) ki fogja futtatni az útvonalat. Ugrás a 6:22-re ebben a videóban , és hallja:

Soon our brand new Fast Cat ferries will cover the routes within the Eastern and Western Philippines, as well as Central Philippines, Visayas and Mindanao. We also aim to provide a better, safer and faster connection to our neighboring countries in South East Asia.

A videó térképeket mutat be a javasolt útvonalakkal. Legjobb tennivalója, hogy kövesse azt a Facebook-oldalt és azt az internetes oldalt, amelyen az útvonalak futnak. Azt hiszem, januárban nem lesz kész, de nincs több információm, mint ami ezekben a linkekben van.

Ami azt jelenti, hogy nem lehet megtenni az utat, lehet, hogy szállítmányokat rendezhetsz egy rakományhajón vagy más hajón, de szükséged lesz valakire, aki több helyi ismerettel rendelkezik ezen a területen, mint amennyit segítségemre van szükségem.

    
válasz adott 07.12.2015 06:53
forrás
2

Azt hiszem, megkérdőjelezhető, hogy a Fülöp-szigetek (RP) lehetővé teszi egy komppal, amely összeköti Palawanot és keleti Sabah-t.

 • Sok, sok oka van annak, hogy a délkelet-ázsiai dolgok nem történnek meg. A lehetséges okok közé tartozik a korrupció, a rossz gazdálkodás, a bürokrácia és a régióban erőteljesen fennálló egyéb dinamika.

 • A Fülöp-szigeteken nyugodt követelés áll fenn a keleti Sabahra, amely a Fülöp-szigeteken a Sulu szultánát választotta. A szultanátus megengedte a British North Borneo Company tulajdonát a keleti Sabahnak. Ha a Fülöp-szigetek engedélyezné a határátkelést (bevándorlás, útlevelek, belépési bélyegek, stb.) A Fülöp-szigetekről a keleti Sabah-ba, de facto elismeri Malajzia nemzetközileg elismert keleti Sabah-i igényét.

 • Egyik ok sem jelenti azt, hogy nem fog megtörténni. A komp projekt jól sikerült. A Fülöp-szigetek kreatív módon jöttek létre, hogy lehetővé tegyék a törvényes mozgást Fülöp-szigetekről közvetlenül a keleti Sabahba. Heck, a kormány egyszerűen elhanyagolhatja a komp tervét, és ez csak megtörténik (vagy az utolsó pillanatban megszűnik). Nem fogadnék el, hogy ez történik.

  Íme néhány link a keleti Sabah határigényeinek alaposabb megvitatásához:

  A Google-keresés

  A Wikipédia cikk

      
  válasz adott 07.12.2015 11:09
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket