Earth egy hatalmas lény látogatása

7

Megpróbálom emlékezni a Földről szóló rövid történet szerzőjére és címére a távoli jövőben, amelyet egy hatalmas teremtmény látogat meg (talán mint egy kontinens méretű szalamandra), amely elpusztítja a világot, de az emberek imádják. Ez rendszeresen visszatér a földrengés következményeivel. Bármilyen ötlet?

    
készlet mark 16.02.2013 07:12
forrás

1 válasz

9
Azt hiszem, ez lehet Brian Aldiss "A hatalmas Isten eszméi". A történet a hatalmas Isten egyik papjának, egy hatalmas, sok lábú, gyík alakú teremtménynek a folyóiról származik, amely a Földre érkezik (úgy írják le, mint egy gekkó, mint egy földgömbön), és hatalmas pusztulást okoz, süllyesztve a hegyeket. az időjárás és így tovább. Az emberek imádják, de az eretnekek imádkoznak azért, hogy távozzanak. Ez a történet végén van, de mivel elhagyja a súlyát, a Földet az orbitából kiüti, és az emberek elkezdenek imádkozni, hogy visszatérjen.

Eredetileg 1966-ban jelent meg, olvastam a "Man in His Time" című könyvében: ISBN: 0-02-030225-8 [978-0-02-030225-4], és itt van egy lista más helyekről, amelyeket összegyűjtött: link . Itt megnézheti és megnézheti, hogy ugyanaz a történet, bár szörnyen formázott ez az egyetlen link, amit a szöveghez találtam: link

    
válasz adott 27.02.2014 20:55
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket