Melyik varázslatok javítják végtelenül a károkat?

5

Olyan varázslatokat kerestem, amelyek nem rendelkeznek felső határkárosodással a gördülési szint alapján a Warlock használatomhoz a Craft Staff programjával.

Például a Flame Strike (Clr 5 / Drd 4) a 15d6-os károsodás felső határa a 15-es szintnél. A Hammer of Righteousness (Sanctified 2, BoED 100) 1d6 / 1d8 (ha gonosz) sérülést okoz egy görgőnként felső határérték nélkül.

Vannak-e más varázslatok, függetlenül az osztályoktól, a szintektől és a célszámok számától, amelyek végtelen károsodást mutatnak a görgős szintekkel?

    
készlet Aguinaldo Silvestre 14.12.2018 17:07
forrás

4 válasz

11

Valószínűleg a leghasznosabb varázslat az Ön számára a 4. szintű bűbájos csak a szárnyak szárnya [evoc] ( a sárkány versenyek 119), amit néhány megszakított sérülés miatt tart, és annak képességét, hogy egyszerre sok célt érjen el. Egy másik tényező az lehet, hogy a varázslat is megveti azokat, akik nem viselkednek a Reflex mentés ellen. Ez egy csúnya varázslat.

Érdekes lehet a harmadik szintű papsági varázslat venomfire [transz] ( Kígyó-királyságok 158), ami a játék egyik legszebb varázslatok, és becslésem szerint rutinszerűen házimozgattam, hogy ésszerűbb vagy kitiltottabb legyen. A varázslat okozza, hogy az alany mérgező maróvá váljon, és minden egyes használat után további 1d6 pontnyi savkárosodást okoz, ami lehetővé teszi egyes teremtményeknek, hogy többször is megfordíthatják a kárt. A varázslat hatásának kiaknázása a támadások mérgezésének módjává válik, mint például a méreg gallérja ( Vile Darkness könyve 114) segítségével (50 000 gp; 3 lbs .). (Tekintse meg a ezt a választ a következő témakörben: „Használja a 15 ft-os kúpok sérülési mérgezését a sérülések mérésére mérgező harapás. ")

    
válasz adott 14.12.2018 18:19
forrás
5

Bármelyik, ha a Dragonlance kampánybeállítás részéről az Erőforrás-tartalék funkciót használja.

Az Erőforrásoknak két hatása van:

 • +1, +2 vagy +3 adhat hozzá a görgő szintjéhez egyetlen varázslathoz, de megdöbbent a több körben, ami megegyezik a hozzáadott bónusz értékével. Ez az idő nagy része rossz kereskedelem, hacsak nem áll meg a kábítás ellen. (Ha immunolod a kábítószerrel, akkor ezt a sok d6-ot károsítod. Ez egy nagyszerű kereskedelem.)

 • You can exceed the normal level-fixed limits of a spell with this feat

  Semmi sem mondja, hogy a második részének aktiválásához használnod kell a feat első részét, azaz a CL-for-stun kereskedelmet. A legközelebbi mondás azt jelenti, hogy „ezzel a funkcióval”, de ez nem elég ahhoz, hogy megbízást adjon a kereskedelemről - végül is egyszerűen a feat azt jelenti, hogy bármilyen varázslatot teszel . ”Az Erő tartalékai nem metamagikus jellegűek, így nem alkalmazzák az egyes varázslatokat.

  Továbbá nem mondja, hogy a bónuszok ebből a műsorból, meghaladhatják ezeket a korlátokat - azt mondja, te lehet, "ezzel a funkcióval", vagyis ennek köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy a határértéket túllépő korlátozás nem korlátozódik arra a bónuszra, amelyet a görgős szinthez hozzáad (vagy nem), még mindig meghaladja a bónuszokat. A műsor egy 9. szintű varázslót mutat be, amely tűzgolyót 12-es szinttel és 12d6-os kárral foglalkozik, de a műsorban semmi sem mondja, hogy egy 12. szintű varázsló, amely CL 12-et tűzgolyó , nem is foglalkozna a 12d6-os kárral - vagy hogy egy 20-as szintű varázsló nem foglalkozna 20d6 kárral. Azt mondja, túllépi a határokat, nem, ha, és, vagy, de ez az, amit csinál.

 • És az Erőteljesítmények tökéletesen jól működnek a személyzet által leadott varázslatokkal.

  Staffs use the spell trigger activation method, so casting a spell from a staff is usually a standard action that doesn’t provoke attacks of opportunity.

  A "személyzetből" varázslatot ad, ezért az a tény, hogy "meghaladhatja a varázslat normál szintű rögzített korlátait", vonatkozik erre a varázslatra és másra is. Nyilvánvaló, hogy te vagy az a felelős, aki felelős a varázslatért, mivel (az intelligens személyzet korlátozása nélkül) a személyzet nem szokványos akciót költ, vagy kockáztatja a lehetőség támadását.

  Erő fenntartása nélkül

  Ami a közvetlenebb kérdéseket illeti a varázslatoknak, amelyeknek nincs korlátja, ritkaak és többnyire magas szintűek. Még akkor is gyanítom, hogy a létezők valószínűleg hibák (szinte - minden bizonnyal az alacsonyabb szintű varázslatok esetében). Természetesen a HeyICanChan listák, szárnyak és venomfire mélyen problémás varázslatok.

  Mindenesetre nem vagyok tisztában azzal, hogy melyik erőforrás tartalmazza azokat, és ez sem a varázslatok attribútuma, amelyet gyakran külön keresnek fel. Ez megnehezítené egy ilyen lista összeállítását, és a legtöbb esetben az emberek nem érdekelnek - ha a görgős szintje olyan magas, akkor valószínűleg mindenképpen rendelkeznek erőtartalékokkal (és valószínűleg az elméleti optimalizálás kezdete, ). Ha találok egy listát, hozzáadok egy listát, de gyanítom, hogy nem fogok.

      
  válasz adott 14.12.2018 17:16
  forrás
  3

  A többi válasz mellett a Chaos Maw (Spell Compendium, 140. oldal) egy 9. szintű varázslat, amely nem rendelkezik görgőszintű károsodási határértékkel. Ez is egy helyesírás (a számláló-opciók, mint a Spell Turning nem működőképes), és a nem kárt okozó károkat (így nem lehet ellenállni).

      
  válasz adott 14.12.2018 21:47
  forrás
  2

  Minden kárt okozó varázslatot le kell zárni a DMG Adjudicating Magic részének 35. és 36. oldalain leírtak szerint.

  A maximális megengedett károsodás 20 vagy 25 kocka károsodás egy 9. szintű varázslatban (kisebb az alacsonyabb szintű hatások esetén), a terület vagy az egy cél, az arcane vagy az isteni függvényében.

  Néhányan ezt hitelesnek tartják, míg mások azt állítják, hogy az új varázsló létrehozási iránymutatásokkal van összekapcsolva, és így nem fogadja el a szabályokat.

  Mindegyik esetben, ha az általános felülírások általánosak, ha a varázslat korlátlan, akkor ez az. Érdemes megjegyezni, hogy ez nem vonatkozik a nem károsító varázslatokra. Érdemes megemlíteni, hogy még ha nem is szabályoknak tekintik, határozott általános iránymutatás, népszerűen „szabályoknak szánták” (RAI).

      
  válasz adott 16.12.2018 20:56
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket