Miért nem kényszerítik a Csillagflotta kapitányok más Csillagflotta-hajókat arra, hogy csökkentsék pajzsaikat minden harc során?

5

A A sebesült epizód alapján a Csillagflotta kapitány hozzáférést kaphat egy előtagszámhoz, amely lehetővé teszi a kapitányt egy másik Csillagflotta-hajó pajzsainak távoli leengedése, még akkor is, ha a törvényes kapitány még mindig a másik hajó parancsnoka.

A népszerű válasz alapján admirálisra lehet szükség a hajó előtagszámának eléréséhez. Ez azonban nem tűnik értelme, mert a Paradicsom elveszett , Leyton admirális megrendeli az USS Lakota-t megsemmisíti a USS Defiant-et, de nem kapnak előtagszámot.

Egyéb példák:

  • A Csillagflotta flottája a USS Prometheushoz képest.
  • A Csillagflotta flotta az Enterprise-mal szemben, amikor az M5 átvette.
  • a Star Trek felkeléskor, amikor az admirális kegyetlenül azt mondja a Sónak, hogy meg tudnak tűzni az E vállalkozást, hogy megállítsák őket.

Miért nem hajlandóak a Csillagflotta-hajók egymás elleni pajzsokat mindig legyőzni, amikor harcolnak?

    
készlet Servitor 20.09.2018 16:21
forrás

2 válasz

15

A "A sebesült" -ban nem a Csillagflotta használta az előtag kódját, hanem a Cardassians a Picard után adta nekik, amikor a Vállalat nem tudott időben elérni a csatát. A legegyszerűbb magyarázat, hogy Maxwell meglepődött, hogy a Cardassians először a kódot kapta, így felkészült a taktikára. Ne feledje, hogy a trükk nem működött kétszer, amikor a Vállalat készen áll a Phoenix elleni küzdelemre, és az utóbbinak a pajzsai vannak, és nem is javasolták.

Amiért miért nem használják mindig a Csillagflotta-ban v Csillagflotta harcok az, hogy ebben az esetben az ellenfelek tudják, hogy a másik fél hozzáfér a kódokhoz, és lépéseket tesz annak megakadályozására, hogy a harcra való felkészülésben használják. Az első alkalommal, amikor A Khan Wrath of Khan -ében látható, ez kifejezetten hosszú lövés, és azt jelenti, hogy ha ez működik, azért azért van, mert Khan és a legénysége nem ismeri eléggé a Csillagflotta technikáját, és nem veszi észre, hogy lehetséges.

Spock: Assuming he hasn't changed the combination. He is quite intelligent.

    
válasz adott 20.09.2018 16:59
forrás
4

Először is, a StarFleet hajó, amely a StarFleet hajót harcolja, rendkívül ritka előfordulás az univerzumban, és a Defiant és a Lakota félelem közötti harc, mindig annak a következménye, hogy a legénység visszafogott vagy manipulált, vagy valamilyen módon parancsolják a hajót. Idegen entitás, amely ellenőrzi a személyzetet és / vagy a hajót, az őrült számítógépet stb.

A Lakota és a Defiant közötti rövid életű csata a StarFleet legénysége által kiképzett két Csillagflotta-hajó közötti egyetlen harc, amely nem volt valamiféle idegen befolyással. Bár a Lakota legénysége Leyton admirális hamis adatai alapján lépett fel, bár Benteen kapitány tudta az igazságot, amikor ő volt az összeesküvés része.

Mivel, amint azt a Wrath of Khan is mutatja, az előtag kód használatának felülbírálása létezik, logikusnak tűnik, hogy a StarFleet csapata által harcolt két Csillagflotta hajó aktiválja ezt a felülírást a harc kezdete előtt, hogy elkerülje ellenfeleiket használva ellenük, így ez a cselekvés haszontalan. Tehát miért nem próbálta Benteen vagy Worf használni.

Amitől keveset hallunk és látunk róla a képernyőn, úgy tűnik, hogy az előtagkód egy olyan intézkedés, amelynek célja, hogy visszaszerezze a hajót, amely valaki más, mint a Szövetség kezében van. Nagyon valószínűtlen lenne, hogy ezek az emberek nem tudnák az előtag kódját, mivel úgy tűnik, hogy csak a hierarchia felső echelonjai ismerik, ezáltal jelentős előnyöket biztosítva a helyreállítási személyzetnek, lehetővé téve számukra, hogy irányítsák a parancsnoki hajót távolságot, és elkerüljék az élet veszteségét, amikor a hajó hatékonyan visszavezetik a hajót.

Úgy tűnik, hogy az előtagkódok csak az Admiralitás számára érhetők el: Kirk az admirális volt, amikor Khan harcolója ellen harcolt, és Picardnak admirálisnak kellett hívnia a StarFleet parancsnokságát, mielőtt megkapta volna az előtag kódját. Főnix.

Logikus lenne, ha biztonsági okokból a prefix kódokat biztonságos számítógépes memóriában tárolják valahol a StarFleet parancsnokságon, és nem tárolják minden StarFleet hajó memóriájában, hogy elkerüljék az ellenség megszerzését egy hajó rögzítésekor , vagy akár egy elpusztult Csillagflotta hajó roncsán keresztül is fésülhet.

Azt is megmagyarázza, miért nem adja meg Dougherty admirális a felkelés az Enterprise előtag kódját a Sónának: a Briar Patch megakadályozta a StarFleet-el való kommunikációt, és kétséges, hogy az admirális biztonsági okokból a Sona hajón szállították az információt. Nem az a fajta információ, amelyet egy másik szervezet hajójának, akár szövetségesnek, vagy aktatáskában szállíthat.

Ami a Prometheus elleni harcot illeti, mivel nem látjuk vagy halljuk a Csillagflotta flotta legénységét a rövid csatában, nem tudjuk, hogy próbálták-e meg, vagy sem. Tekintettel a Tal Shiar, a Romulan titkosszolgálat hatékonyságára, elképzelhető, hogy sikerült megismerkedniük az előtag kóddal és annak felülbírálásával, és előzetesen aktiválták a felülírást. Nem tudunk elég arról, hogy mi vezetett az epizódban látott eseményekhez, hogy levonhassák a következtetést     

válasz adott 20.09.2018 17:31
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket