B-1 / B-2 amerikai vízummal kapcsolatban még hat hónapon belül vissza kell térnem haza?

3

Az USA-ba tervezem, hogy augusztus-június között tíz hónapig önkéntes munkát végzek egy nem fizetett jótékonysági szervezetben. B-1 / B-2-es vízumom van, amely tíz év múlva lejár.

Lehetővé teszi, hogy hosszabb ideig maradjak (több mint hat hónap), vagy hat hónapon belül vissza kell jönnöm Kanadába, majd újra visszatérnék az USA-ba?

Ha visszatérek Kanadába a karácsonyi ünnepek alatt, lehetséges-e még 5 hónapra visszatérni az Egyesült Államokba?

    
készlet Christie 30.01.2015 15:57
forrás

2 válasz

2

A nolo.com jól ismert jogi tanácsadó webhelyén a témákról jó magyarázat található: Egy amerikai vízum megszerzése (B-1) az önkéntes munkához .

Vonatkozó részletek:

When the Customs and Border Protection officer greets you and reviews your passport and visa, you will receive a stamp in your passport that notes the date you arrived, your visa class (B-1 visitor), and how long you may remain.

With a B-1 visa, you should receive a period of stay of up to one year. If you receive a shorter period, or if your volunteer program will last longer than the authorized stay noted in your passport, you can later submit an application later (Form I-539), with filing fee and supporting documents, to U.S. Citizenship and Immigration Services to extend your stay. [It goes on to explain how to do this.]

    
válasz adott 30.01.2015 16:40
forrás
2

Hogy a B1 / B2 vízum 10 évig érvényes, nem jelenti azt, hogy 10 éven át jogosult az Egyesült Államokban való tartózkodásra - ez azt jelenti, hogy a határon jelenik meg az érvényességi időn belül egy ideig, és kérje be

Ha belépést engedélyez, a bevándorlásért felelős tisztviselő határozza meg, hogy mennyi idő alatt maradhat az Egyesült Államokban, és dokumentálja az (esetleg elektronikus) I-94. . Általában a bejegyzés időpontjától számított 6 hónapos határidőt kap.

Visszatérve Kanadába és vissza, általában nem ad új időszakot; ehelyett a korábbi I-94 lejárati dátumát átviszik a Kanadából történő újrakezdéskor kiadott időpontra.

Mindazonáltal ha Ön Kanada állandó lakóhelye , előfordulhat, hogy ez nem az Ön számára. A szabályok némileg nyitottak az értelmezésre, bár formálisan az a helyzet, hogy egy "rövid" látogatás Kanadába nem állítja vissza az óráját. Állítólag ez nem tekinthető "rövid" látogatásnak, ha valóban haza , de ez nem tűnik kőbe, és elképzelhető, hogy a bevándorlási tisztviselő még mindig rövid látogatásnak fogja tekinteni ha csak karácsonyra megy, majd újra.

Elvileg lehetőség van a tartózkodás kiterjesztésére is, ha az Egyesült Államokban tartózkodik. Lásd itt . Van egy 290 dolláros bejelentési díj, és nem tűnik könnyen kiszámíthatónak, hogy az alkalmazás sikerül-e.

    
válasz adott 30.01.2015 16:21
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket