Hogyan hozhat létre a Tron Legacy-ben az anyag átalakító egy hadsereget

4

E = MC2 egy fizikai törvény, az anyag és az energia kapcsolódik. Elméletileg jelentős mennyiségű energiát lehetne átalakítani anyaggá, mint például a fordított nukleáris fúzió.

Hogyan generálná a Tron Legacy anyagváltó hadseregét, ha a CLU tervei sikeresek voltak végtelen mennyiségű energia nélkül?

    
készlet harmingcola 10.12.2013 09:25
forrás

4 válasz

5

Körülbelül 7 000 000 000 000 000 000 000 000 ezer atom van az átlagos emberi testben.

Feltételezve, hogy az "eszköz" tökéletes konverter az energia és az anyag között, a 70.000.000.000 megajoulon energiát elegendő tömeg létrehozásához tiszta energiából generál egy embert.

Mivel az átlagos nukleáris reaktor kimenete 22 megajoule / perc a szükséges energiamennyiség előállításához körülbelül 6000 évig folyamatosan kell futnia.

    
válasz adott 27.12.2013 11:41
forrás
1

A CLU nem képes új programokat létrehozni, csak a már létező programok újratelepítését / militarizálását. Még ha ez nem is történt volna, a hadseregének mérete valószínűleg a hálózathoz rendelkezésre álló memória mennyiségével lenne korlátozva. Mivel véges számú programja van, hogy működjön együtt, nem kell végtelen energiaforrásnak lennie ahhoz, hogy azokat a hálózatból és a világba szállítsa.

Ahol az energia származik - ahogy a Binary Worrier rámutatott, a rácson lévő egyén / program digitális változata mindent magában foglal, így az összes információ megmarad. Ezért az egyénnek a hálózatból a világba való áthelyezésével kapcsolatos energiaköltségek teljesülnek a rácsról való jelenlétük eltávolításával, és fordítva.

    
válasz adott 11.12.2013 19:24
forrás
0

Az anyag konverter kétségtelenül nem hozta létre az mennyiségű anyagot. Az anyag digitalizálója / de-digitalizálója csak kis mennyiségű adatot / anyagot képes végrehajtani. Teljesen attól függ, hogy mekkora mennyiségű energiát képes felvenni az elektromos ellátásából. A hadsereg létrehozásához ez a méret valószínűleg egy teljes nukleáris reaktorra lenne szükség, amely az anyag átalakítóhoz csatlakozik.

    
válasz adott 18.12.2013 09:07
forrás
0

Nem tudom, hogy hívhatná-e a SHV 20905 , amiről azt gondolom, hogy egy anyag konverter -re utal.

A TRON szkriptben (és filmben) Walter Gibbs elmagyarázza a digitalizálás úgy működik, mint ez:

Not disintegrating, Alan -- digitizing. While the laser is dismantling the molecular structure of the object, the computer maps out a holographic model of it. The molecules themselves are suspended in the laser beam. Then the computer reads the model back out, the molecules go back into place, and... voila.

A címen húzva húzva

Az alábbiakban feltételezzük, hogy a Flynn arcade alagsorában található lézer ugyanaz, vagy ugyanaz, mint az eredeti TRON filmben.

A lézersugárban "felfüggesztett" molekulák azt jelentenék, hogy amikor egy személy digitalizálódik, az őket magában foglaló anyag nem alakul át energiává. és fordítva. Ehelyett, amikor egy személy nem digitalizálódik, a lézerben már felfüggesztett molekulák az, amit a személy rekonstruálására használnak. Ha az anyag energiával jött létre, nem lenne ok arra, hogy „tárolják” az atomjukat.

Ezt a logikai vonalat követve az anyagnak valahogy előre be kellett volna töltenie a lézerbe, és nagyon nagy mennyiségűnek kellett volna lennie. Talán, ha Clu-nak sikerült volna elküldeni a hordozóhajóját és a hadseregét a portálon keresztül, egyszerűen nem tudták volna megvalósítani őket (oldalsó jegyzetként nem lett volna szabad hely a Flynn arcade-pincéjében, hogy mindent meg lehessen valósítani).

Nyilvánvaló, hogy ez nem sok értelme, mivel ez azt jelenti, hogy a felhasználó teljes tömegének felfüggesztve kell lennie a lézerben, és nem vagyok biztos benne, hogy fel lehet-e tartani az anyagot önmagában a gravitációs erő ellen. Továbbá, a molekuláknak tömörítettnek kell lenniük , hogy fizikailag illeszkedjenek a lézer által kivetített fénysugárba, ami nagyon bonyolult.

Ennek kényelmes megértése az, hogy azt mondjuk, hogy a lézer bizonyos technológiákon működik, amelyek még nincsenek megértve vagy nem értik, vagy hogy a történetnek ezt a szempontját nem teljesen átgondolta Lisberger.

    
válasz adott 07.08.2018 10:49
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket