Hogyan csökkenthető a feszültségesés?

2

Jelenleg az alagsorban van egy szivattyú, amely normál esetben tápellátással van csatlakoztatva az aljzatba. Amikor elveszítjük a hatalmat, van egy 100 amperes tengeri mély ciklusú ólom-sav akkumulátorom, valamint egy 1200 wattos teljesítmény inverterrel, amely az 1/3 lóerős szivattyút táplálja. A tápfeszültség-átalakító automatikusan kikapcsol, ha az akkumulátor feszültsége 10,5 volt alá csökken, és a kikapcsolás miatt a frekvenciaváltó elkezdi a szivattyú áramellátását, de a kijelzőn látom, hogy az akkumulátor 9 volt, majd röviden miután az inverter lecsökkenti a teljesítményt. Kíváncsi voltam, hogyan tudnám enyhíteni ezt a feszültségesést, hogy meghosszabbíthassam az elemeket 10,5 Volt alá?

    
készlet Justin Todd 13.03.2018 03:34
forrás

4 válasz

1

Mivel az akkumulátort 6 amperes töltővel tartja, előfordulhat, hogy az akkumulátort kiöntötte a vízből, és teljesen feltöltődik, amíg az akkumulátort nem terheli, majd a feszültség csökken, mert nincs elegendő folyadék a feszültség fenntartásához / aktuális kereslet. Ha kinyithatja az akkumulátort és hozzáadhat desztillált vizet, és ez bizonyos futási időt biztosíthat. Ezután keressünk egy minőségi Float töltőt, amely nem tölti fel az akkumulátort, mint egy csepptöltő, és forralja le a vizet. Végül érdemes megnéznünk egy nagyobb akkumulátort, az elemek párhuzamos elhelyezése növeli a rendszer futásának idejét, de ha egy akkumulátor rossz vagy alacsony belső ellenállással rendelkezik, akkor a másik akkumulátor lemerül, kivéve, ha van leválasztó. Nagyobb mély ciklusú akkumulátorra van szükség, amit a normál autós akkumulátorok nem igényelnek a mély ciklushoz. Szerezd meg a nagy ciklusú akkumulátort, mivel megengedheted magadnak (magasabb órákban). A golfkocsi-tapéták szintén jó módja annak, hogy sokan közülük 6v-osak, így 2 sorozatot vesz igénybe.

    
válasz adott 13.03.2018 15:21
forrás
1

Szerkesztés : Nem voltam teljesen felismertem, hogy a szivattyú 8 A-t 110 V-nál húz, ami 125 A-ot jelent 12 V-nál. / az elektromos rendszer / drótmérő-chart-for-car-audio rendszerek / "> elég vastag ahhoz, hogy (4 mérőeszköz 20 mm 2 ), de nem széles tartományban . Ezeknél a teljesítményszinteken kritikus az ellenállás minimalizálása, minden csatlakozásnak tökéletesnek kell lennie.

A kábelezés megkettőzéséhez: mérje meg a feszültséget

 • az akkumulátor csatlakozók között
 • az inverter bemenetén
 • az inverter kimenetén
 • mindaddig, amíg a szivattyú fut. Az 1 és 2 közötti különbség vezetékezési problémát jelez. Ha a 3 sokkal alacsonyabb, mint a névleges feszültség, akkor az inverter leáll.

  Ellenőrizte, hogy az akkumulátor megfelelően van-e feltöltve? Olyan feszültségesés, amely az akkumulátor szinte üres állapotát jelzi. Ha nem biztosít áramot, akkor az akkumulátor feszültsége rendben lesz, de a feszültség gyorsan csökken, amikor áramot veszünk.

  Ha a szivattyú valóban 880 W-ot húz, ez elég nagy terhelés (összehasonlítható egy indítómotorral), és azon a szélén, amit az akkumulátor szállíthat. Tehát ez lehet a probléma része.

      
  válasz adott 13.03.2018 09:22
  forrás
  0

  Egy kisebb szivattyú elég lenne? Ez az Ed Beal válasza az akkumulátorok egészségéről, de lehet, hogy mindössze szüksége lesz rá.

  A szüleim egy hegy alján található házban éltek. Minden nagy vihar kiüti a hatalmat, rengeteg lefolyást termel, és elárasztja az alagsorban. Megoldásuk az volt, hogy egy 12V-os vízsugár-szivattyút adjanak hozzá a már a 120V-os szivattyúhoz, amely már ott volt. A lebegő szelepeket úgy állították be, hogy a vízszivattyú csak akkor működjön, ha a fő szivattyú nem sikerült. A vízsugár szivattyú párhuzamosan két kis tengeri akkumulátort húzott le, amelyek egy kis úszó töltőhöz csatlakoztak. Nem volt szükség inverterre, ami sok hatékonysággal segített. Ez a megoldás tökéletesen működött. Megmentette azokat is, amikor a fő szivattyú kiégett, ami évente egyszer történt.

      
  válasz adott 13.03.2018 17:48
  forrás
  0

  Töltsük le az akkumulátor elektrolitoldatot desztillált vízzel, töltsük fel az akkumulátort 100% -ra, és töltsük be a mélycellás akkumulátort egy autóalkatrészhez, hogy szabad akkumulátor-terhelési tesztet végezzünk annak megállapítására, hogy az akkumulátor rossz. Azt is tesztelheti egy multiméterrel, de ez nem mindig jó jelző az akkumulátor képességéről.

  Ha az akkumulátor rossz, cserélje ki és próbálja meg újra a szivattyúval / inverterrel, hogy meggyőződjön-e arról, hogy ez javítja-e a problémát. Ha az akkumulátor jó, vásároljon egy másik, azonos típusú akkumulátort, és csatlakoztassa a két elemet párhuzamosan a kapacitás kétszeresére. Ne csatlakoztassa őket sorba, vagy megduplázza a feszültséget 24VDC-re, és megsemmisíti az invertert.

      
  válasz adott 13.03.2018 18:04
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket