Gyermek / YA könyv, ahol az ikreket a születéskor különválasztják annak érdekében, hogy megmentse az egyiket az eugenikai birodalomból?

14

A történet

A történet egy csillagközi birodalomban zajlik, amelynek legjelentősebb jellemzője az eugenikai program. Az egyéni szabadságot nagymértékben eltávolították. Az emberek nem házasodnak össze, hanem az állam választja ki őket, és összeállítják annak érdekében, hogy tenyészkedjenek. Kiválaszthatóak azok kompatibilitása és (esetleg?) Alapján az államnak az adott gyermekre vonatkozó igényei alapján (szükségük van egy extra harcos pilóta, tudós, munkás, stb.). Úgy vélem, kapnak egy kis időt ahhoz, hogy együtt éljenek egyfajta vakációra a megszerzés céljából.

Egy adott pár (a legjobb a legjobb) összeáll és beleszeret. Úgy döntenek, hogy nem akarják csak feladni a gyermeküket. Végül ikreket kapnak, és megragadják ezt az esélyt, hogy megmentse legalább egy gyermeküket a birodalom irányításából. Az egyik a birodalomhoz megy, a másik valahol el van küldve.

A 20-as évek előremutatója (ez az a hely, ahol a könyv ténylegesen megkezdődött), és követjük a birodalomnak adott fiú életét. Ő egy tiszt / hely pilóta, akinek sok a felfelé irányuló mobilitása. Hozzáférhet valamiféle csúcstechnológiájú hatalmi kesztyűhöz (ami egy kicsit fuzzy ebből), amely lézereket képes lőni, vagy szuper erősséggel, vagy valami ilyesmivel. Ez csak a magas rangú katonákra korlátozódik. A csoportot lázadják, vagy a birodalomból lázadó csoportot elfogják, és ez az, ahol először találkozik testvérével. Bizonyos ponton áthelyezik a helyeket (nem vagyok biztos benne, hogy ez szívesen szólt a birodalom-bátyja oldalán). A lázadó testvér meg van ragadva, amikor rájönnek, hogy nincs ugyanaz a tetoválás / márka a vállán, hogy az összes többi birodalmi tárgynak van.

Nem vagyok biztos benne, hogy mi történik innen, mivel nem tudtam befejezni!

Azt hiszem, az egyik testvér neve "Z" -vel kezdődött

Valódi életkörnyezet

Ezt a 90-es évek végén vagy a 2000-es évek elején olvastam, de ezeket a húgom adta nekem, aki valószínűleg a 90-es évek eleje óta volt.

Ebben a történetben két könyvem volt (háromból hittem). A változatok egy sor gyermek / YA illusztrált könyv részét képezték. A sorozat hasonló volt a nagyszerű illusztrált klasszikusokhoz vagy a gyerekek illusztrált klasszikusaihoz. Különböző műfajokból készült könyvek gyerekeknek. Ez a történet valószínűleg valami másból lett adaptálva, de nem tudok biztos benne. Ha jól emlékszem, a gyűjtemény ebben a gyűjteményben körülbelül 4 hüvelyk x 4 hüvelyk volt, és az élelmiszerboltba való utazáskor vásárolt. Lehetséges, hogy ez egy keresztény könyvsorozat volt, de nem tudhatok róla. Azt hiszem, ebben a sorozatban volt egy könyv a Corrie Ten Boomról.

  • Tud valaki azonosítani ezt a történetet?
  • Tud valaki azonosítani, hogy melyik "felnőtt" könyvet / történetet módosították, ha van ilyen?
  • Bónusz: tud valaki azonosítani a könyvgyűjtést?
készlet pladams9 09.10.2016 08:32
forrás

2 válasz

5

A könyvek a Zaanan sorozat a Al Bohl által. A sorozat a Fiatal olvasó keresztény könyvtárának része, melyet a Barbour Publishing .

Négy könyv jelenik meg:

Afentiképenláthatóa"hatalom". Ezeket "power arms" -nak nevezik, amint az a nagyon korlátozott idézetek a Google Könyvekben:

Tis-year! fired Zaanan's power arm. It was a direct hit. The man jerked and fell off. Without a driver, the tubeship slowed to a hover.

és

"... fool their camera guards with the cloaking devices on our power arms."

Néhány rendkívül korlátozott idézet az eugenics programról:

Malcom was very excited as he arrived at the Center for Genetic Science. The male and female selected to have a baby were checked out on ...

és az ikrek:

"Joseph is Zaanan's twin brother"

Nem tűnik úgy, hogy ezeket több "felnőtt" műből adaptálták volna, hanem inkább erre a gyűjteményre írták. Al Bohl honlapja említi, hogy egy másik Zaanan könyvet ír:

Al continues to write and illustrate. He is writing a new Zaanan novel entitled “Zaanan and the Mermen of Immersia”.

Ezeknek a könyveknek a méreteiről szóló emlékeimről Amazon azt mondja:

Product Dimensions: 0.8 x 4.5 x 5.5 inches

És helyes voltam a Corrie Ten Boom jelenlétében ugyanabban a gyűjteményben .

Támogatja a hivatkozott nővérhez, aki könyvtáros lett, és megtalálta a könyvek nevét.

    
válasz adott 16.10.2016 17:40
forrás
4

A megkérdezett könyvek a Zaanan sorozat részét képezik, Al Bohl.

A nevem Al Bohl. A négy Zaanan könyvet írtam és illusztráltam, amelyek jelenleg az Amazon.com-on keresztül érhetők el Az ötlet Zaanan számára jött, mert kaland történetet akartam mondani a fiatal olvasóknak. Nem más forrásból származik. Két átfogó fogalom van, amelyeket remélem közvetíteni. Az egyik az, hogy ha Krisztus megmarad, a kereszténység messze a jövőben is releváns lesz. Másodszor, ahogyan azt Haggai könyve mondja, „fontolja meg az utat.” Közös kérdéseket tettem, és a jövőbe vetettem őket. Ha nem vesszük figyelembe, hogy mit csinálunk, és miért fogjuk ki a vetést Jelenleg öt "Mermen of Immersia" című epizódot írok. A negyedik könyv a történet dugójával zárult, de a kiadó elhagyta a sorozatot. Remélem, hogy készen áll a 2017 őszére. Nem lesz annyi illusztráció.

    
válasz adott 05.04.2017 00:26
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket