Miért nem használják a Trek univerzumban máshol az „életet támogató öveket”?

3
A

"Életbiztosító övek" csak a animált sorozatban (és látszólag nem-kanonokban) láthatóak. videojáték is). Van-e magyarázat arra, hogy miért?

    
készlet Flimzy 24.12.2012 17:58
forrás

2 válasz

2

A 80-as évek elején a FASA Star Trek Szerepjáték Játékban szerepeltették az életet támogató öveket. Korlátozott mennyiségű levegőt, nyomást biztosítanak, és a hőt valamivel megtartják, de egyébként nem olyan jó, mint a környezetvédelmi öltöny. Nem fognak hosszabb ideig dolgozni, vagy harcolni (észrevehető ragyogást teremtenek körülötted anélkül, hogy jelentős árnyékolást biztosítanának) vagy lopakodnak.

Más szavakkal, többnyire hasznosak, ha hosszú ideig nem kell őket. Mindazonáltal jobban szolgálnak a rendkívül részletes munkákhoz, és jobbak, ha a csapat könnyedén látja a kapcsolatot. Ezeket „alvó” állapotban is lehet viselni, amikor vészhelyzetben aktiválódnak (mint például a szellőzőnyílások).

Így elsősorban biztonsági és biztonsági elemként használják őket. Valószínűleg az övek újak voltak, és az Enterprise tesztelte őket, hogy meghatározhassák határaikat és hasznosságukat a TAS idővonalában.

Az univerzumon kívül a TAS-hez jöttek létre, mert sokkal könnyebb volt egy sárga vonalat rajzolni a karakterek köré, mint az összes EVA öltöny megadására és még mindig felismerhetővé.

    
válasz adott 30.12.2013 19:40
forrás
1

Emlékszem arra, hogy valamilyen ponton az egyik regényben olvasok erről, de nem tudtam megmondani, hogy melyik.

Emlékszem, hogy biztonsági okokból a használatuk megszűnt. Ha nem sikerül, a viselője gyorsan megölhető. Az EV öltönyök biztonságosabbnak tekinthetők.

Nem hiszem, hogy valaha is volt canon magyarázat.

    
válasz adott 06.05.2013 09:52
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket