Good RPG rendszer / Játék / stílus csak egy DM és egy játékos számára? [másolat]

2

Olyan rendszert vagy játékstílust keresek (vagy akár játék / játékmodul), amely csak egy játékos számára szórakoztató lenne - magam, mint egy DM és egy játékos. Gyakran találom magam olyan helyzetekben, ahol "játékos-éheztek", ahol talán szeretnék futtatni egy gyors modult, mondván a bátyámat vagy a barátnőmet.

Ráadásul remélem, hogy nem lenne túl nehéz az újoncok felvételére.

Bármilyen ötlet?

Ebből a bejegyzésről bővebb bővítés / frissített verzió keresett (csak találtam): 1 GM és 1 játékos és játékrendszer?

    
készlet theonewolf 07.01.2013 21:47
forrás

2 válasz

2

Számos sikeres D & D 3.5 / Pathfinder játékot futtattam a feleségemnek a Gestalt szabályainak felhasználásával az Unearthed Arcana-tól. Mivel teljes előrehaladástól kezdve két osztályt választhat, sokkal több erőforráshoz juthat, mint ha van (kivéve, ha min / maxes egy szerepet - vagyis két osztályt választott a végső kárért, ami ebben a helyzetben elég rossz lenne) választás). link

Ezek a játékok egyaránt megjelentek a kalandok (Rise of the Runelords) és az én által írt kalandok. Olyan NPC-szövetséget adok neki, amelynek célja, hogy betöltse a szerepét, amit hiányzik, és irányítja, amit az NPC csinál. A Runelords játék felemelkedésében valójában azt találtam, hogy nem kell sokszor módosítani az találkozókat.

Régen sikerült egy sikeres 4E-es játékot játszani neki a DMG2-ből és a sok kegyencből álló társ karakteres szabályokkal. Jól működött.

Úgy gondolom, hogy a legnagyobb problémát a leküzdendő erőforrás hiánya jelenti. Ha a karakter (és az NPC-k) nem képesek hatástalanítani a fejlett csapdákat vagy a zárakat (például), ezek a kihívások sokkal nehezebbé válnak, vagy potenciálisan leküzdhetetlenek, attól függően, hogy a kalandot hogyan tervezték.

    
válasz adott 07.01.2013 22:23
forrás
2

Azt javaslom, hogy próbáljon meg egy RPG-stílusú társasjátékot vagy kártyajátékot, melyet csak egy vagy két játékos játszhat. Amikor három játékosra vagyunk, D & . Minden játékos PC-t játszik, és minden szörny írott műveletet hajt végre. Igazán feszült helyzetekbe juthat.

    
válasz adott 07.01.2013 23:14
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket