Miért olyan hasonló a Shoanti az indiánokhoz, mert Varisia északi nemzet?

5

Ha egy földrajzi térkép mellett egy Golarion térképét nézem, úgy tűnik, hogy Varisia ugyanolyan szélességű, mint Kanada / Oroszország.

Hogyan van ez a Shoanti hasonló az indiánokhoz és sivatagban él?

Megnézem a térképet rosszul? Van valami Golarion éghajlatáról? Nem szándékozom mélyen behatolni a földrajzba vagy a világépítésbe, csak azon tűnődöm, hogy van valami nyilvánvaló, amit hiányoztam.

Ha kíváncsi vagy, pontosabban a Varisiara mutatott rá a térképen, egy kicsit délre, mint gondoltam (és igen, Golarion globális földrajzja" a Föld modelljére épül ).

    
készlet simone cittadini 28.08.2017 15:52
forrás

4 válasz

12

Nos, van egy pár dolog, amiről hiányozhat, ami ezt tökéletesen realisztikusvá teszi.

Először is, a Golarion és a Föld közötti analógiák durvaak. A Shoanti egy indián-amerikai - de ők is Celtic-ok, stb. A Linnorm Kings (Vikings) közvetlenül Varisia északi részén található, így annyi Gaul / Celt analógiát rajzolhat a Shoanti-hoz, amennyit csak tudsz. Amerikai, és azt is felajánlja, hogy valószínűleg nem minden olyan forró.

Másodszor - van az indiánok, akik messze északra vannak a valós világban. Valójában a Blackfoot, a Cree, a Crow és a Sioux a szélességtől jobbra van.

Harmadszor-a"Sivatagok" bármely szélességben található. A vízhiány nem korrelál a "forró" -val. A Storval-fennsík inkább az orosz sztyeppék, nem forró, hanem száraz. A Cinderlands forró a vulkáni tevékenység (és az abból eredő kefék) miatt, nem pedig az éghajlat. Sokkal több a Rivers of the Runelords Plateau és a Kaer Maga forráskönyv, amely jobb helyi színt nyújt. A valódi analógok esetében próbáld ki a Ryn sivatagot Oroszországban / Kazahsztánban - sőt, a kazahoknak natív sztyepp lovasai voltak talán megérinti az inspirációt. Csak olvassa el a Wikipedia-cikket, hogy elkezd néhány közvetlen analógot látni a Shoanti-hoz (oh look, eagle hunters ...)

Negyedszer - igen, a játékírók nem mindig szuper pontosak. A kontinensek egy kicsit északabbak, mint gondolnád; a Mwangi Expanse "egyenlítői hője" nem jön az Egyenlítő közelében. És a művészet iránya mindig kihívás, ezért kapsz néhány Shoanti ábrázolást, ami egy kicsit kevesebb ruhát visel, mint amilyennek valószínűleg a helyükön kellene lennie. Nem új probléma - hasonlítsa össze ezt a fényképet a tényleges varjúról a ez a varjú festménye egy fehér srác által . A görögöktől kezdve mindenki jobban ismeri a művészetet, ha a tárgyak meztelenek. C'est la vie.

Szeretem a játékokat a valódi történelem elolvasásához vezetni ... Ahelyett, hogy ragaszkodnánk a hollywoodi "indiai / sivatagi" képhez, nézd meg Caesar Gallus Wars-ját, a kazahokat, a Dakotas-térségben élő indiánok néhány mesét stb. és rázza fel.

    
válasz adott 28.08.2017 20:48
forrás
5

A Föld táját és az éghajlatot a pálya távolságának, az utazási sebességnek és a forgástengely szögének (a földoszlopok nem merőleges a pályánkra) interakciója határozza meg (vagy legalábbis a tudásomon túl). a Nap tényleges hő / színe és talán más tényezők.

A Golarion különböző éghajlati viszonyai nagymértékben eltérhetnek, ha ezek közül egy (és valószínűleg mindegyik) is változik. Emellett a Golarion egy pán-teista világ, ahol az istenségeket igazolják, hogy léteznek, és közvetlen potenciállal rendelkezzenek a széles földterületek formálásához; Nem hiszem, hogy ez az oka a Cinderlands-nek, de ez lehet egy kézhullámos magyarázat minden olyan földrajzilag megkérdőjelezhető döntésre, amelyet a Paizo készített a világukról.

    
válasz adott 28.08.2017 16:41
forrás
1

Csak az éghajlatra, nem a kultúrára vonatkoztatva érdemes megemlíteni, hogy a Föld éghajlata az emberi létezés geológiai szempontból rövid határán belül változott, a mély jégkorszaktól (a gleccserektől délre, Spanyolországig) sokkal melegebbek, mint ma mint trópusi növényzet és fauna, mint Anglia és Dánia). Minden, ami ahhoz szükséges, hogy a Golarion ugyanazt a térképet használja, mint a Föld, de melegebb éghajlattal rendelkezik, a normál meleg hideg ciklus egy másik részében van.

Az elmúlt ezer évben a 16.-18. században volt a „kis jégkorszak”, amely Európában elterjedt éhezéshez vezetett, mivel a rövidített termesztési időszakban nem termelték a termesztett növényeket. Ezt megelőzően Grönlandnak (legalábbis a tengerből látható) élt a nevéhez.

    
válasz adott 28.08.2017 21:08
forrás
0

A Góbi-sivatag a 40-es évektől az északi északi szélesség 50-es fokig terjed. Úgy tűnik, nagyjából ott van, ahol a pontodat elhelyeztük. Tehát nem láttam semmit idegen, hogy ott van egy sivatag.

Amíg a mérsékelt szélességi tartományban van, a sivatagi bióma több, mint a hőmérséklet, mint a csapadék (száraz sarkvidéki és a szubarktiszi szélességi fokok helyett tundrát kapnak).

    
válasz adott 28.08.2017 23:21
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket