Need segít emlékezni a kaland nevére

5

Ezt a kalandot körülbelül 4 évvel ezelőtt futtattam: D & D 3.5. Nem vagyok biztos benne, hogy milyen régi volt, amikor futottam (lehetett volna korábbi kiadások, mivel nem volt harc és minimális mechanika). D & D beállításban csak egy ülést tartott, amely a problémamegoldásra és a rejtvényekre összpontosított és összpontosított.

A fő történet az volt, hogy egy mágus céhje tizenkét szobából álló Gauntlet kihívást hozott létre. A veszélyek nem mindenek voltak, és az egyes helyiségeket néző céh tagok ítélték meg. A csoport felszerelése nélkül lépett be, és minden szobát úgy kellett megoldani, hogy mi volt a szobában.

Az ötlet az volt, hogy a kalandot valós időben kellett futtatni. A karaktereknek 1 órája volt ahhoz, hogy átjuthasson a zsákmányon, és a játékosoknak 1 órája volt a kaland befejezéséhez.

Emlékszem néhány szobának néhány részletére (természetesen nem vagyok biztos benne, hogy ezek az emlékek mennyire pontosak):

  • Az első szobában egy lény (hippogriff vagy hasonló) szobor állt, amely egy bizonyos idő után visszafordult a húsba (azt hiszem, 5 perc). A játékosoknak szándékuk volt egy olyan üzenetet dekódolni, amely elmondta nekik, hogyan kell kinyitni az ajtót. Volt egy piros tükör, ha nem volt szükségük.

  • Egy másik szoba tele volt lávával, ami valójában egy illúzió volt a padló fölött, de a karakterek ki vannak zárva a lábszárból, ha beestek. Minden karakter külön pilléren volt, és több bájital is volt, amit inni tudtak a helyes rend, hogy kijusson a szobából.

  • Egy másik helyiségben egy vízszakasz volt illúzióval, vagy úgy tett, mintha piranás lenne benne. A kalandoroknak egy többszörös fegyveres szobrából kellett vennie egy tridentt (úgy, mintha a halak parancsnoka lennének) anélkül, hogy bármi mást érintene volna, vagy a szobor felébredt, vagy valami más rossz. Ehhez több fa deszka és kötelek voltak.

  • Egy másik szobában egy központi terület volt, és több ajtó volt a külső részen, amelyek közepétől a szakadéktól elválasztottak. Egy megoldás magában foglalja a játékosok megkövülését, majd a szobor levitálását, és ezt „léghajó” -ként használta, hogy az ajtók felé lebegjenek.

  • Minden szobában a játékosok 1-től 12-ig számozott jelzőt kaptak. Végül el kellett rendezniük a tokeneket egy név megírásához. A rossz számológép-stílus írása történt (például a számok fejjel lefelé fordítása a betűk számára, és nem nézett a formákra, hogy óvatosan nézzen), és a válasz "Hobgoblin" vagy "The Hobgoblin" volt.

készlet Ian Miller 09.10.2016 17:51
forrás

1 válasz

6

"Az V. bajnokok kihívása"

Dungeon Magazine # 108 tartalmazza a "V-es bajnokok kihívását" (49-70). A kiadványok PDF-címe itt . Az események és a beállítás nagyon hasonlít arra, amit emlékszel. (Ez a V egy római szám 5. Ez az ötödik a "Bajnokok kihívása" sorozatban, amely a Dungeon számos kérdésében futott.)

    
válasz adott 09.10.2016 18:03
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket