Miért használják a V1-ben a „clearway minus stopway” -et?

8

Illusztrációk és / vagy műholdképek a clearway és megállná , és elmagyarázza, hogyan használják őket a turbina repülőgépek.

A B787 FCOM-tól.

    
készlet ymb1 08.09.2016 23:22
forrás

1 válasz

16

Mi a különbség az átjáró és a megálló között?

A kérdésben a tiszta utakra és az autópályára vonatkozó definíciók meglehetősen megfelelőek.

AC 150 / 5300-13A repülőtértervezés

  • Clearway - egy olyan terület, amely túlmutat a kifutópálya végén, a turbinás hajtású repülőgépek felszállási műveletének befejezéséhez. A kifutópálya növeli a megengedett légi jármű felszállási súlyát a kifutópálya hosszának növelése nélkül. Nincs olyan tárgy vagy terep, amely a 66 km-nél nagyobb és a kifutópálya oldalán elhelyezkedő küszöbfények kivételével kinyúlhat az útvonalon . Nem szabad alkalmasnak lennie arra, hogy a megszakított felszállás esetén a tisztítóút feküdjön le. A repülőtérnek a repülőtér tulajdonosának ellenőrzése alatt kell állnia, bár nem feltétlenül a közvetlen tulajdonos. Az ilyen vezérlés célja annak biztosítása, hogy egyetlen rögzített vagy mozgatható tárgy ne lépjen át a felszállási síkon egy felszállási művelet során.

  • Stopway - a felszállási kifutópályán túlterjedő terület, amely a kifutópálya középvonalán helyezkedik el, és amelyet a repülőtér tulajdonosa kijelöl, hogy a repülőgép lelassulását megszakított felszállás közben használja. Legalább olyan szélesnek kell lennie, mint a kifutópálya, és képesnek kell lennie arra, hogy a repülőgépet egy megszakított felszállás során támogassa, anélkül, hogy a repülőgép szerkezeti sérülését okozza.

Az Opa-Locka Executive Repülőtér (KOPF) mind az út, mind a megállóhelyen van a 12 futópálya vége:

Az 1000 ft tiszta út a terület végéig terjed. A megállóhely sárga chevronokkal jelenik meg.

Miért használják a V1-es beállításokban a tiszta út mínusz megállóját?

A kérdés megválaszolásához háttérinformációt kell adni. A turbófúvókáknál egy tiszta utat használnak, ahol a repülőgépgyártó gyorsulási távolság számításokat nyújt . A turbófutóknál egy megállóhelyet használnak, ahol a repülőgépgyártó gyorsítás-leállási távolságszámításokat nyújt. A kiegyenlített mezőhosszúságot használó turbóhajtású repülőgépeknél sem a távolsági, sem a távolsági távolság nem használható.

A kiegyensúlyozatlan térhosszúságú számítással rendelkező repülőgépek a gyorsítótávolság-számításokhoz és a gyorsulás-megszakítási távolságok lejtőjéhez használhatják a gyorsforgalmat. Az ötlet az, hogy lehetővé tegye a repülőgép számára, hogy növelje a maximális felszállási súlyukat a repülőtér jellemzőinek felhasználásával.

A V1 sebesség változása az egyik felszállási távolság növelésével jár, miközben egyidejűleg csökkenti a másik felszállási távolságot. Például, ha a V1 csökken, a gyorsulás-go távolság megnő, míg a gyorsulás-stop távolság csökken. A V1 és a repülőgépek súlyának beállításával nem lehet könnyen kiszámítani a maximális megengedett felszállási súlyt (MTOW).

A számítás megkönnyítése érdekében gyakorlati dolgokat hajtanak végre. Egy megállóhely mindig egyenlő vagy rövidebb lesz, mint egy tiszta út. Ez hatékonyan növeli a kifutópálya hosszát a végállomás végéig a teljesítményszámítás miatt. Ezen a ponton mind a gyorsulás, mind a gyorsulás-megállás és a MTOW-nak fel kell jutnunk a teljesítmény diagramokba. Mivel mindkét számítás ugyanazt a távolságot használja, módosítanunk kell a gyorsulási távolságot a távolsági és a megállóhely közötti különbséggel . Ezzel a különbséggel módosíthatjuk a V1-et a repülőgép AFM megfelelő diagramjával.

Egy gyorsított-go és gyorsítás-stop távolságszámítást is elvégezhetünk, hogy egy korrigált MTOW-t hozzunk létre.

    
válasz adott 09.09.2016 05:11
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket