Did John McClane tudta, hogy Bill Clay valóban Hans Gruber? Ha igen, hogyan?

43

A későn a Hard Hardben, Hans Gruber, a rosszfiú úgy véli, hogy ártatlan néző, "Bill Clay", és John McClane ad fegyvert Hansnak. A pisztoly kiderült, hogy kirakodik, vagyis McClane tudta, vagy legalábbis azt gyanította, hogy "Bill Clay" nem volt az, akit állítólag.

Tudta-e McClane előre, hogy Bill valóban Hans? Ha igen, hogyan tudta? Van-e köze a cigarettacsomaghoz, amit Billnek kínál (amely európai cigaretta márka, és amelyet Bill a saját zsebében helyez el a McClane után)?

    
készlet Shiz Z. 25.12.2014 05:08
forrás

15 válasz

36

A két jelenet így megy:

(Hans jumps down from an inspection and ends up crouched at John's feet. With a gun pointing at his head, he pretends to be an hostage until John calms him down..)
John: What the fuck are you doing up here? What were you looking for?
Hans: I was ..trying to get up, on the roof and.. see if I could signal for help. You know.. (looks back to where he'd stashed the gun) It's just through here. Why don't you come and help.
John: Hold it. Forget the roof.
(as Hans goes to pass through the passage between industrial units to retrieve the gun. John swings the weapon around so it is again pointing at Hans)
John: I said forget the roof, they got people all over it.
Come on, you want to stay alive, stay with me.
(Hans 'has a look' before scene breaks to FBI)
(Cuts back. John takes out cigarette pack with 2 left)
John: You smoke?
Hans: (smiles) ..Yeah. Thanks.
(John has one cig. in mouth as he passes the pack and remaining cigarette to Hans. There is a directory board over Hans left shoulder, showing names and locations of employees. John has has weapon pointed in Hans' general direction. Not directly at him, but not far off either. Hans takes the last cigarette and slips the empty pack in his pocket as John pulls out a Zippo.)
Hans: You don't work for Nakatomi. And you're not one of them..
(John, now turned further away from Hans, smiles wryly)
John: I'm a cop from New York.
Hans: (Hans shows some surprise) ..from New York! (chuckles)
John: Yeah.. Got invited to the Christmas party by mistake. Who knew?
(Hans chuckles, notices John's bare feet, John starts chuckling..)
John: Ehh.. Better than being caught with your pants down, huh?
(Hans also chuckles, John glances at directory)
John: I'm John McClane. You're uh..
Hans: (Hans looks blank for a moment) Clay. (smiles) Bill.. Clay.
(John glances back at Directory and sees a Clay, W.M. from the 29th floor. Nods to himself.)
John: Know how to use a hand gun, Bill?
Hans: I spent a weekend at a combat ranch. That game with the guns that shoot red paint. Probably seems stupid to you.
(John has been doing things with the hand gun, seems to put a clip in it and cock it.)
John: Nope. (John holds out gun, to Hans.)
Time for the real thing, Bill.
(Hans looks at the gun, looks at John, then slowly, reaches out to take it.)
John: All you got to do is pull the trigger. Come on. (Walks past Hans.)
(Hans drops his cigarette, stamps it out, and speaks into his radio..)
Hans: 33. Stockwerk. Kommt sofort.
(He takes his time, aiming the gun at John as John walks slowly away, with a 'I knew it..' look on his face)
'click' (as he ..again, cocks the weapon)
(John takes out his cigarette and slowly turns back to face Hans.)
Hans: Put down the gun, and give me my detonators.
(John takes a drag on his cigarette)
John: Well, well, well.. Hans.
Hans: Put it down. Now.
John: That's pretty tricky with that accent. You oughta' be on fuckin' TV with that accent. (Slowly walks back towards Hans) But what do you want with the detonators Hans? I already used all of the explosives. ..Or did I?
Hans: I'm going to count to three.
John: Yeah. Like you did with Takagi?
(Hans pulls trigger) 'click'..
John: Oops.. ('click, click, click)
No bullets. What do you think - I'm fuckin' stupid, Hans?
('bing' as elevator arrives)
Hans: (dripping with sarcasm) You were saying?

Ezeknek a jeleneteknek az átírása, ahogy újra megnézem, úgy gondolom, hogy John egy pillanatig nem volt becsapva, de igyekezett annyi információt kivenni, amennyit csak tudott ebből az esélyből. Nem hiszem, hogy először rájött, hogy Hans maga volt, de John mindent tudott, hogy az egyik banda tagja. Valószínűleg meglepődött, hogy a vezető kénytelen lesz saját „triviális feladatait” elhelyezni a fő fojtogatásától a 30. emeleten.

Ne feledje, hogy a korai idő nagy részében Hans általános irányába mutatott fegyvert mutat. De eléri a színpadot, ahol rájön, hogy meg kell győznie a "Billet", hogy ő maga is meg van győződve a történetéről, így megadja neki a (kirakott) fegyvert.

Amikor János a könyvtárra pillantott, és megtalálta a nevet, valószínűleg valamit a következőképpen gondolkodott:

OK - this guy is no dummy - better be real careful with him.

Ha a rádió azt jelzi, hogy Hans nem eléggé óvatos volt, egy kicsit túl sokat játszott, hogy több információt szerezzen, és ez majdnem az életének költsége volt (aznap este tizenegyedik alkalommal). p>     

válasz adott 25.12.2014 15:22
forrás
21

Ha valaki megtalálja azt, akkor valóban hivatalos válasz van erre a kérdésre.

Körülbelül 10-15 évvel ezelőtt Die Hard néztem a TV-ben. Nem vagyok biztos benne, hogy melyik csatorna volt, de a bél instinktívem, hogy Turner csatorna volt (TBS vagy TNT). Mindenesetre, melyik csatornát vették fel, néhány rövid interjút készítettek, amiket a kereskedelmi szünetek során fogtak. Miután ezt a jelenetet rendezték, egy olyan klipet játszottak, amely kifejezetten foglalkozott ezzel a kérdéssel. A klip lényegében a film és a hangos elbeszélés jelenete volt.

Bárki, aki elbeszélte a klipet (azt hiszem, John McTiernan rendező volt, de nem tudok esküszni), azt állította, hogy az eredeti szkriptben John képes volt felismerni Hans-t, mert mindenki a csoportban ugyanezt az órát viselte. Ezután az elbeszélő azt állította, hogy „úgy döntött, hogy elveszi ezt a kicsit, és lehetővé teszi az emberek számára, hogy saját következtetéseket vonjanak le arról, hogy John hogyan gondolta ki.”

Megerősített (és kidolgozott) itt a forgatókönyvíró, Steven E. de Sousza:

"Originally, [when Gruber and his men] get off the truck, the camera craned up, you saw them in a circle and Alan Rickman says, 'Synchronize your watches,'" de Souza explained.

"They all put their arms out in a circle with the camera moving down and they all had the same Tag Heuer watch. If you notice, the first guy Bruce kills almost by accident going down the steps, he searches the body, looks at the IDs."

Also in a longer cut of the scene, McClane begins to notice the terrorists' watches. "He steals the cigarettes, which is a laugh," de Souza continued. "He looks at the watch, which gets another laugh because you're thinking he might steal the watch. As he kills each guy, he notices they all had the same watch."

"When he talks to Dwayne Robinson, he says, 'I think these guys are professionals. Their IDs are too good. There's no labels on their clothes and they all have the same watch.'"...

"When Bruce [Willis] offers the cigarette to Alan Rickman, Bruce sees the watch. You see his eyes look at the watch. That's how he knows that he is one of the terrorists."....

However, the "synchronize your watches" bit was cut in the end because it came into conflict with the plan for the terrorists to escape in an ambulance, which was added towards the end of shooting.

Argyle (De'voreaux White) the limo driver crashes into the escape ambulance, but that ambulance was absent in the "synchronize" shot, thus leaving an even bigger potential gap.

De Souza added: "[Director] John [McTiernan] says to the editor, 'Get the scissors in there. Cut as soon as you can when they get off the truck so we don't see there's no ambulance.' Now without 'synchronize your watches,' all of these moments where Bruce looks at these guys' watches makes no sense."
- Esquire, The Screenwriter of Die Hard Finally Explained a Major Plot Hole; March 2, 2017

    
válasz adott 14.01.2016 20:04
forrás
7

Van egy érzésem, hogy az a tény, hogy Clay "amerikai dohányos volt, elfojtotta a fedelet, nem kérdőjelezte meg a cigaretták furcsa márkáját. Ha amerikai lenne, miért nem lenne olyan, mint" wtf típusú dohányzás " John? tudnia kellett volna egyszer, hogy "Clay" kétségbeesetten robbantott rá, európai terroristának kell lennie.

    
válasz adott 06.04.2015 00:47
forrás
5

Azt mondanám, hogy John egyszerűen óvatos volt.

Mekkora esélye van arra, hogy néhány polgár, mint ő, elmeneküljenek olyan hosszú ideig, és ahelyett, hogy elrejtené ahelyett, hogy elrejtené? Hans is tétovázott, hogy megkérdezze a nevét.

    
válasz adott 25.12.2014 06:11
forrás
3

Egy szakasz, de amikor John belépett az épületbe, nem mondta, hogy a 30. emelet volt az egyetlen padló, ahol az emberek még mindig? A clay számlát a 29. helyen sorolták fel. Ha helyes vagyok, fogalmam sincs, hogyan vettem észre ezt ...

    
válasz adott 04.02.2016 03:25
forrás
3

Ez a jelenet mindig zavarba ejtett, így mindenkinek köszönhetően az inputért. Vettem, ahogy Hans válaszolt, amikor János megkérdezte a nevét. Jellemzően először az emberek válaszolnak, majd szükség esetén a vezetéknév. Mint "a nevem Bill ... Bill Clay" vagy valami. De soha "a nevem Clay ... Bill ... Clay", ahogy Hans válaszolt. A könyvtártábla először utóneveket mutatott, majd az első neveket. Szóval arra gondoltam, hogy Hans korábban megvizsgálta a könyvtárat, észrevette a "CLAY, WM" nevet, és először Clay-vel válaszolt először, a megállt, hogy megértsék, hogy "WM" volt William, de rövidítve Billre.     

válasz adott 14.01.2016 18:15
forrás
3

Meglepődtem, hogy olyan kérdést találok, amely annyi választ tartalmaz, amelyről senki sem helyes.

John: That's pretty tricky with that accent. You oughta' be on fuckin' TV with that accent. (Slowly walks back towards Hans) But what do you want with the detonators Hans? I already used all of the explosives. ..Or did I?

Hans: I'm going to count to three.

John: Yeah. Like you did with Takagi?

(Hans pulls trigger) 'click'..

John: Oops.. No bullets. What do you think - I'm fuckin' stupid, Hans?

Nem véletlen, hogy John feltárja Hansnak, hogy egy időben nézte meg Takagival folytatott beszélgetését, és a közönség számára azt is kimutatta, hogy fegyvert adott neki golyók nélkül. Az a következmény, amellyel azonnal láttam a filmet nézve, az volt, hogy John felismerte Hanset a találkozásról , és kezdettől fogva játszott vele.

János szemszögéből látjuk, hogy látja, amit Hans a felvétel előtt visel. Ez elég ahhoz, hogy folytassa a képzett nyomozót.

Demégennélisfontosabb,hogyalövöldözésutánHansfelállaszékéből,aholaközönségáltalkorábbanláttam,hogyJohnnaklegalábblátniakellafejét,éstalánaprofilját.

Azt hiszem, a legegyszerűbb válasz az, hogy John meglátta Hansot, azt a tényt, amit a közönség elrejtett, hogy megőrizze a feszültséget később a filmben.

    
válasz adott 09.02.2017 06:32
forrás
2

Úgy gondoltam, hogy történt, hogy Hans ugyanazokat a pillanatokat látta. Amikor McClain kéri a nevét, Hans egy pillanatig gondolkodik, és úgy gondolja, hogy az egyik nevét a táblán látta. Szerencsére John ugyanarra a táblára pillantott, és valószínűleg azt gondolta, hogy milyen esélye van arra, hogy a több száz, ha nem ezer ember közül, akik az épületben dolgoznak, valójában az egyik, a táblán megnevezett pár. Nem is vagyok benne biztos, de talán el is húzódott, mert a könyvtár szerint a Clay a 29. emeleten dolgozik, de a pártot tartották, ahol minden irodájuk volt - a 30. emeleten. Ellenkező esetben miért tennék egyáltalán ezt a részt a filmben? Ha hisz neki, nem számít, ha azt mondja, hogy Ron McDonald a neve, az épületben nem mindenki szerepel. Még tehetett volna, hogy vendége volt a pártnak, és bármilyen nevet alkotott. Azt hiszem, Hans próbált lecsúszni, de McClain túl éles volt.

    
válasz adott 21.01.2015 06:25
forrás
1

Ez a cigaretta. John először beszél az LA rendőrségével, és leírja mindazt, amit a terroristák (fegyverek, bombák stb.) Mondanak, és azt állítja, hogy európai, és nagyon nyilvánvaló szünetet tart, mielőtt észrevenné a cigarettájukat.

    
válasz adott 29.09.2016 02:36
forrás
0

ha nincs John McClane, Hans végül rendőrnek hívta volna. Talán az egyik személyzet nevét fogja használni (William / Bill Clay), vagy az egyik cronikája ezt tenné. Azt mondanák: "a nevem számla agyag, küldje a zsarukat gyorsan ... terroristák itt stb. Stb.", Amikor John megkérdezi a nevét, tudta ezt. Talán Bill Clay volt a bennük élő ember, aki az épületet stb. Adta nekik (hosszú íj) Ha a televíziótól függő filmeket nézel, a legtöbb emeleten emeleti könyvtár található.

De igen, a cigaretták eladók. Bármelyik Amerika észrevenné a dohányzást, és azt mondja, hogy „ezek a szörnyek / nagyok” vagy akár köhögés. Az a tény, hogy a füstöt annyira jól felvette, hogy észrevételeit nem adta, John John adta     

válasz adott 21.12.2015 12:25
forrás
0

Úgy tartotta a cigarettát, mint egy európai (hüvelykujj és ujj), nem mint egy amerikai (két ujj között).

    
válasz adott 19.01.2016 19:30
forrás
0

Ami a kérdés "Hogyan" részét illeti, ne feledje, hogy John legalább hallotta Hans hangját, és talán még az arca és a hajvágás egy részét is látta az ülésük előtt. A film elején , McClane megöli a terroristát, ellopja a fegyvert, azt írja: "Most van egy gépem. ho ho. " a halott férfi pulóverén, és a testet egy liftben szállítja a padlóra, ahol a túszokat tartják. Hans és egy másik fickó belépnek a felvonóba, hogy vizsgáljanak, és egy percet beszélnek, nem tudva, hogy McClane csupán egy lábnyira van a felvonókocsi tetején, és hallgatta őket. Néhány fényt láthat a McClane arcán ragyogó liftből is, így lehetséges, hogy meglátta Hans haját, az öltönyt, amit viselt, talán még az arcát is.

    
válasz adott 19.01.2016 23:44
forrás
0

Valahogy még ennél is tudta. - Tévesen meghívtam a karácsonyi bulira. Ki tudta? Miért nem mondja, hogy a felesége meghívta őt, kivéve, ha megpróbálta megvédeni őt Hanstől, tudva, hogy a felesége ott volt? Mintha már tudta volna, hogy ha a terroristák rájönnek, hogy a felesége ott volt, akkor tőkeáttételként használhatják. Korábban hallotta Hans hangját, akcentussal vagy sem. Ő képzett rendőr, hogy túlélje az ilyen próbát, nem lenne elég figyelemre méltó ahhoz, hogy tudjuk, hogy valami ki van kapcsolva.

    
válasz adott 20.01.2016 09:23
forrás
0

A cigaretta felajánlása a pillanat. Az európaiak megragadnak és füstölnek, mint az ízületek. Ez a könyvben / forgatókönyvben volt. A film borzalmas akcentusa az írásos változatban IMPECCABLE volt. Willis felajánlotta a füstöt, és rögtön tudta, hogy ő az egyik terrorista, egyszerűen úgy, ahogy füstölte. Google "Hans Gruber dohányzás". Olyan, mint egy közös.

    
válasz adott 04.07.2016 10:44
forrás
0

Én magam is csodálkoztam, de nemrég láttam, hogy nyilvánvaló. Takagi kihallgatását és meggyilkolását McClane (rejtve) tanúskodik, és Grubber is jelen van, így teljesen lehetséges, hogy McClane a későbbiekben találkozott.

    
válasz adott 23.01.2017 21:55
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket