Hogy messzire terjed a Death Note memóriájában letörlő védőburkolat?

6

A A vezetéknév végén Soichiro Yagami azt mondja, hogy Misa ismét elvesztette emlékeit a jegyzetekről, amelyekre L válaszol, hogy valószínűleg azért van, mert mindkét Notes megégett. Ha ez a helyzet, hogyan emlékeznek L vagy Yagami valamire a jegyzetekről? Megégették-e az égésüket a munkatársak mindenkit érintő emlékeit, akik megérintették a Halál megjegyzéseket? Mi a helyzet minden olyan írásos anyaggal, amelyet előtt a megjegyzések írása előtt hoztak létre?

Nem figyeltem az anime-t, és nem olvastam a mangát.

    
készlet muru 09.10.2016 18:50
forrás

1 válasz

3

Sokan erre közvetetten válaszolnak a manga / anime-ban. Ez nagyrészt spoiler-blokkoló, mert nem emlékszem, hogy mennyire különbözött az élő cselekvési filmtől.

A memória elvesztése nagyon célzott, így a kapcsolódó emlékek fuzzyak. Például van egy olyan pont, amely jól mutatja ezt:

When Misa gives up ownership, she still remembers Light, and is in love with him. She remembers going to Aoyama, as well as that being where she first saw and fell in love with him. She doesn't remember why she went there (to find Kira), nor what she was wearing (a disguise so she couldn't be identified later as having met someone at the same time Kira and the second Kira met).

Their identity as "Kira" is completely tied to the Death Note and would not exist without it, so both Misa and Light forgot that they were Kira when they gave up ownership.

Az anime ugyancsak beengedi, hogy egy másik használja a Death Note-t, miközben megtartja a tulajdonjogát, és az ilyen dolgokat. Például ismét az anime:

When Misa first met Light, she gives him her Death Note for safekeeping, but doesn't give up ownership. She keeps all her memories as well as the eyes.

Later, when Misa gave up ownership of her Death Note, Light could still see Rem; he was unaffected. However, Misa could no longer see Ryuk, so the memory loss affected more than just what came of her Death Note.

Nem emlékszem az élő cselekvési filmekre annyira, hogy biztosan mondjam, de ha feltételezhetem, hogy az emberek, akiket kérdeztek, nem rendelkezett tulajdonjoggal:

  • Megtartanák a munkacsoport emlékeit és a haláljegyek létezését, mivel nem rendelkeztek és nem adták fel a haláljegy tulajdonjogát.
    • A fény emlékezett bármire, ami nem jár Kira / a haláljegy tulajdonjogával, mint amilyen a hírekben volt, vagy amit a munkacsoport alatt tanult.
  • A memóriaveszteség soha nem érintette semmilyen fizikai, például leírt jegyzeteket vagy videót.
válasz adott 09.10.2016 21:21
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket