A DM hogyan integrálhatok egy kereskedelmi aspektust a D&D-be? [zárva]

Jelenlegi játékomban két játékosom mindig keres a „gazdag gyors” programokra, és a városok közötti kereskedelmi útvonalak létrehozására törekszik a pénzért.

Ez nagyszerű szerepekhez vezetett, ahol nyersanyagokat és késztermék-gyártókat keresnek, és az árat alkuzik, de kíváncsi vagyok, hogy vannak-e szabályok ilyen jellegűek. Talán más játékrendszer, mint a D & D 3.5 tartalmazza a kereskedelmet, és inspirációként használható?

Pontosabban:

 • Mi lehet a várható haszonkulcs?
 • Hogyan lehet a véletlenszerűséget bevonni a folyamatba? (A lakókocsik megrándultak, hajók süllyedtek, piaci összeomlás stb.)
készlet Danny T. 27.10.2010 17:14
forrás

9 válasz

A legjobb 3.X-es kereskedői rendszer, amit láttam, Egy varázslatos társaság: selyemút a gyorsított visszavonási sajtó segítségével. Kimerítően foglalkozik a kereskedelmi áruk kezelésével. A legjobb tengerészeti rendszer, amit láttam, a Pilóták „Almanac Columbia Játékok. Míg a Hârnmaster számára ez valójában egy saját alrendszer, amely d20 használatára adaptálható az 5% = +1 emlékezésével egy d20-on. Mindkettő elérhető az RPGNow-on.

    
válasz adott 27.10.2010 20:22
forrás

They want the money to build a temple dedicated to their gods in their home village and .... carve their faces on a mountainside visible from a major city they were banned from, Mount Rushmore-style.

E válasz fényében nem aggódnék közvetlenül a pénzért. (Az arcuk vagy az isteneik arcai? Talán az isteneik arcai ragyognak maguk szobrára?)

Megmutatja, hogy mennyi ideig szeretné, hogy a játékban dolgozzanak. Egy év? Öt év? Megtörthetjük azokat a működő kalandokra, ahol minden kaland a projekt következő darabjával végződik.

 • Ez a föld valaki tulajdonában van. Mit tehetnek azért, hogy meggyőzzék őket, hogy adjanak fel?
 • Vannak ellentétes istenek követői vagy városi adminisztrátorai, akik meg akarják szabni a dolgokat.
 • Szükségük lesz egy közeli település létrehozására, hogy csak a háztartásokat vigyék el és takarmányozzák.
 • Ezek a falusiak nem fognak ingyenesen dolgozni.
 • Meg lehet támadni a munkavállalói falu ellátási vonalát.
 • Meg kell győzniük a kontinensen lévő legjobb törpe köveket, hogy dolgozzanak a projekt részleteivel. Mit akarnak cserébe?
 • Talán megismerkedhetnek néhány világos, öröklődő drágával, vagy valami olyasvalamivel, ami tökéletesen tanulná a szobrokat. Nem tűnne félelmetesnek? Legyen egy másik verseny, amely az adott MacGuffin őrzője.
 • Szükséged lesz egy erőteljes varázsló / pap támogatására, hogy megvédje az egészet (és éjszaka világítson!).

Minden kalandnak, ha sikerül, közelebb kell hoznia a céljukhoz!

    
válasz adott 28.10.2010 02:53
forrás

Míg a 3.X D & D és D nem rendelkezik robusztus gazdasági modellel (lényegében csak a kézműves és szakmabeli készségekkel kapcsolatosan meghatározható), a kereskedelemre egyszerűen lehet alkalmazni, ha a szűkösségre alapozva a módosítószerkezeteket alkalmazzuk. A dolog az, hogy az ilyen kereskedelem nyereséges volt, de nem volt nyereséges.

Ha egy erősebb gazdasági modellt szeretne, akkor a Traveler rendszert elég könnyen adaptálhatja. Az OOP T20 utazói kézikönyv már d20 rendszerfeltételekben van. Az alacsony technológiai beállításhoz néhány tételt meg kell változtatni a táblákból. Ezt a Mercator vagy a Wanderer eszközzel hibridizálhatja, amelyek a Traveler fantáziahoz való adaptációi; használja a Mercator árutáblázatot a T20 eljárással.

Ha több "D & D natív" megközelítést szeretne, akkor van egy Gazeteer sorozat terméke (a BXCMI D & D) számára: TSR9236 GAZ9 Minrothad Guilds . A rendszernek néhány konverzióra van szüksége 3.X-ra, de ésszerűen használható.

A Mercator, a Wanderer és a Minrothad Guilds hátrányai az, hogy mindegyik hajó alapú. A szárazföldi kereskedelemnek kisebb jelentőséggel kell rendelkeznie a GM részén.

    
válasz adott 27.10.2010 18:34
forrás

Nézze meg a Quentin Hudspeth által meglehetősen megfizethető a piacot . Ez egy általános kiegészítő (16 oldal), amely bármilyen RPG-hez használható. Ez egy d10-es készletet használ, hogy jelezze a kínálatot (1-5-ös eredmény) és a költségeket (6-10-es eredmény), néhány más hamis mechanikával.

    
válasz adott 27.10.2010 17:34
forrás

D & D 3,5-es gazdasága nem ismert a realizmusáról. Valószínűleg a legjobb, ha elindulsz, és eldobod a véletlenszerűségedben, amikor a PC-k túl jól működnek.

Azt hiszem, a GURPS-nek van néhány jobb irányelve az ilyen típusú játékokra vonatkozóan, de sosem olvastam át őket, és nem tudom garantálni a minőségüket.

Egy másik lehetőség, amit a játékosoknál eldönthetnek, lehetővé teszi számukra, hogy kölcsönöket szerezzenek be, vagy szponzorokat kapjanak egy kaland szponzorálására, de elvárják, hogy bármelyik kincset részesítsenek meg. Ezeknek az embereknek a kérése és az érdekeik kezelése vonzza a PC-ket, akik gyorsan gazdagítottak.

    
válasz adott 27.10.2010 17:34
forrás

A legegyszerűbb, nem kiegészítő módja a pénzalkotó részek elvonásának, akkor Profession . A PHB3.5 szerint a Profession csekket kb. Fele az aranydarabokban, hetente szilárd munkában keres.

Tehát néhány számom van néhány módosítóval:

 • ha a Profession (Trade Route) - romboló nevet félreteszik, akkor adjon nekik +2-t mindenkinek, aki ezen a héten utazott az úton.
 • ha a projektet úgy tervezik, hogy építsék az Isten-arcokat, akkor utánozzák a Craft-ellenőrzési szabályokat; ha a Profession (Construction Site Manager) ellenőrzési eredménye x A Craft DC az elemnél kisebb, mint az elem költsége, ami tükrözi az előrehaladást. Ez lehetővé teszi a munka ütemezését; tervezett határidőn túl; a költségvetés felett ...

Ha falvakat / városokat alapítanak, akkor NPC szakmaellenőrzést is végezhet a lakosság számára, az új érkezők számának felhasználásával bónuszként; ha az ellenőrzés több, mint a megélhetési költsége, úgy döntött, hogy az emberek kivándorolnak, ami komoly hatással van bizonyos elemek elérhetőségére, és potenciálisan a megélhetési költségekre. és megnövekedett megélhetési költségek láthatók. Semmi sem bizonyítja, hogy a város nem működik, ha - a falai belsejéből - kardokat vásárolhat a fillérekért, de a kenyér szerencsét fizet;)

    
válasz adott 28.10.2010 18:06
forrás

Azt javaslom, hogy utaljon a Economicon -re K. által. átgondolták (alapelvekből származnak) a sane üzletág 3.5-ös futtatásának szabályait, beleértve a kalandhorgokat is.

Ha érdekli a játék stílusának futtatása, azt javaslom, hogy olvassák el a legtöbb K munkáját, mint gondolatait a gazdaságokról, a környezetekről, és a parasztok szerepe a D & normál hackenslash.

    
válasz adott 19.02.2011 10:51
forrás

A Birthright-nak van egy rendszere, amely a különböző fajták futó szervezeteivel foglalkozik: Law, Tempel, Guild és Source. Ez egy nagyon magas szintű rendszer, és nem kerül sok részletre. Jó rendszer, ha a szervezet futtatása nem a kampány fókuszpontja, hanem a játékosok sok mindent megtesz.

Ezt a rendszert mind a születési joggal kapcsolatos kampányok, mind más kampányok során használtam. A rendszert a Birhtright.net letöltési részéből kaphatja meg

    
válasz adott 08.02.2016 13:35
forrás

A vállalkozás létrehozását a DMG2 (p180-189) írja le.

A leányvállalatok leírása a Játékos Kézikönyvének II. fejezetében található.

A céhek és a céhekkel társított verekedések leírása a Dungeon Master's Guide II-ben, pp210-228.

A szervezetek a teljes kalandor 6. fejezetében vannak leírva.

Mint látható, sok információ van a vállalkozás létrehozásáról. A hátrányos helyzetben van egy hatalmas tőkeköltség, ami évekig tartó játékidőt igényel.

    
válasz adott 09.01.2011 11:32
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket