I Dharia egy matriarchia?

2

Elolvastam A harmadik lányát Susan Kaye Quinn (a Dharian Affairs sorozat ), és kíváncsi vagyok-e, hogy Dhária mindig királynője van-e, vagy a Queens és a Kings között vált át a fő szuverénként (vagy talán a király és a királynő közötti közös uralom). A Queendomnak több említése van, de lehet, hogy jelenleg királynő uralja. Tehát Dharia egy matriarchia?

    
készlet Mnementh 05.07.2015 12:15
forrás

1 válasz

4

Frissítés: beszéltem új barátommal, Susan Kaye Quinn-nel egy kicsit korábban és jelentettem neki ezt a kérdést. Elég kedves volt ahhoz, hogy további részleteket adjon a Dharian politikai életéről; Röviden, Dharia egyfajta női preferencia primogenitást jelent. Ha születik egy női örökös, akkor elsőbbséget élveznek minden férfi örököse felett. Ha az egyetlen élő örököst férfi, akkor felemelkedhetnek a trónra, de politikai célból nagyon erős női királynőre van szükségük, hogy de-facto coregent .

Kérjük, vegye figyelembe, hogy mivel a válasz több oldalra oszlik, szabadon döntöttem, hogy eltávolíthatom a sortöréseket.

Q. Quick question, is Dharia a matriarchy? Can a man ascend to the throne if there's no [fe]male heir?

SusanKayeQuinn: Well, there's definitely a king - Prince Malik wants to be one. but he needs a Queen for legitimacy. In this case the king is the most-direct descendent, so he would be the defacto ruler (with the Queen secondary, by marriage).

But if a daughter is directly available? She would always be First Daughter... and then Queen. You'll see this in Second Daughter, where the princes of Samir are the heir apparents. but need a Queen to legit their rule

A ez az interjú következménye a szerzővel az, hogy a dháriai társadalom gyakorolja a Matrilineal öröklést (pl. ha van egy lánya, akkor elsőbbséget élveznek a férfi örökösök felett):

    
válasz adott 05.07.2015 12:32
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket