A történet arról, hogy egy lány emlékszik arra a napra, amikor az agy implantátumát kapta

12

Megpróbálok megtalálni egy rövid sci-fi történetet, amit egy évvel ezelőtt olvastam. A történetet a "Daily Science Fiction" -hoz hasonló webhelyen tették közzé, de nem emlékszem, hogy ez az adott webhely volt-e.

A történet az a lány, aki egy egyetemi hallgató, egy fehér szobában ül, ahol nincs díszítés a falakon. Az oka annak, hogy a falakon semmi sem áll fenn, az a tény, hogy van egy agyimplantátuma, ami lehetővé teszi, hogy bármit megterheljen rájuk.

Aztán elkezdi gondolkodni a világ múltjáról. Van egy Google Glass hivatkozás, ahol az üveg az archaikus technológiának tekinthető, ami az alapja annak, amit most az agyában van.

Aztán emlékszik arra a napra, amikor édesanyja megkapta a kórházba, hogy „fokozza” őt. Az anya azt mondja a lánynak, hogy előnye lesz, ha ezt kapja, bár a lány nem érti pontosan, mi fog történni.

Vannak kisebb műtétek (a jövő fejlett orvosi képességei), majd a lány emlékszik arra, hogy egy nővérrel egy szobában ébred. A lány kezdetben nem érzi magát másképp.

Ezután a nővér aktiválja az implantátumát, és a lány hirtelen lát egy tárgyat a nővér mellkasán. A lány megpróbálja megérinteni ezt az objektumot, de a nővér azt mondja neki, hogy ne érjen hozzá, mert sok személyes adatot tartalmaz. A nővér azt sugallja, hogy ha a lány más emberek életét akarja látni, akkor online tudna keresni a közéleti személyiségeket (Justin Bieber említésre kerül).

Vannak más részletek is - arról a cégről, amely az összes adatot tárolja a felhőben, a lány azon tűnődik, hogy vajon mások hogyan működtek-e más implantátumok nélkül és így tovább, de nem emlékszem rájuk.

Valaki találkozott ezzel a történetgel? Kaphatok egy linket?

    
készlet Shade 10.06.2015 17:36
forrás

1 válasz

6

Végül azt találtam, hogy körülbelül 15 szűrőt alkalmaztam a kimenő üzeneteimben. Úgy tűnik, hogy a memóriám, ahol olvastam, teljesen ferde volt :) A ZDNet-en látható: " Google Glass: 2034 "

    
válasz adott 12.06.2015 10:21
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket