Egy négy kapcsoló kapcsoló

2

A kábelt a panel dobozából négy üzletfényre, majd a kapcsolóra futtattam. A kapcsoló csak kikapcsolja a kapcsolóhoz legközelebbi utolsó fényt. Teljesen elrontottam magam, vagy van-e még módja annak, hogy a kapcsoló kikapcsolja a lámpákat?

    
készlet beauhunter41031 29.09.2018 20:03
forrás

1 válasz

2

Bármikor megtervez egy lámpakomplexumot és egy kapcsolót, vázolja azt ki a / 3 kábellel (fekete-fehér piros, vagy drótfunkciók mindig meleg, semleges és bekapcsolt).

  • A kapcsolóknak mindhárom vezetékre van szükségük.
  • A lámpáknak melegnek és semlegesnek kell lenniük.
  • Nyilvánvalóan az ellátás mindig meleg és semleges.

Az Ön esetében szükség van / 3 kábelre a lámpák és a kapcsoló között.

Néha olyan szegmenst talál, ahol nem kell mind a 3 vezetéket elhelyezni - egy példa egy lámpa a kapcsolón. Ebben az esetben használhatja a / 2 kábelt; talán az egyik drót színe rossz lesz (egy példa fekete, ha pirosra van szüksége) - csak jelölje meg a vezeték mindkét végét színes elektromos szalaggal.

Ne használjon okos kapcsolókat, és azt mondja: „a kapcsolónak mindig mindig melegnek és átkapcsoltnak kell lennie”. Nem, semlegesnek kell lennie a kapcsolóhoz; ez már körülbelül egy évtizede kódolt.

Ha 3-utas kapcsolókat szeretne 2 vagy több kapcsoló többváltozós konfigurációban végrehajtani, akkor külön-külön / 3 kábelt kell futtatnia a kapcsolók között.

    
válasz adott 30.09.2018 03:25
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket