Bontókötés: Mi a cselekvési sorrend a bűnügyi kár kiszámításához?

10

A győztes kötvény varázslat lehetővé teszi, hogy egy támogató karakter (egyházi személy) másképp lény (Alapszabály 105. o.):

While the target is within 60 feet of you, it gains a +1 bonus to AC and saving throws, and it has resistance to all damage. Also, each time it takes damage, you take the same amount of damage.

Mi a műveletek sorrendje, amellyel megérkezik a végső kár, amelyet az egyházi személy osztalékként kap?

Az ellenállási szabályok ezt eredményezték (Alapszabály 75. o.), amint azt reméltük, hogy egy riadt Barbet ... MEGA Tank ... addig tartunk, amíg a DM nem emlékeztet minket arra, hogy nem duplik meg az ellenállásokat (PHB, 197. oldal). ). A Paladint megdörzsöljük.

If a creature or an object has resistance to a damage type, damage of that type is halved against it.

Két eset:

 • Fegyverkárosodás (kalapácsütés, karmos sztrájk, gorgon által…)
 • Károsodás, ha megtakarítási dobás és mágikus kár (általában varázslat vagy varázslat) szükséges.
 • 1. eset. 30 éves maradok Paladin mögött. Az óriási pontszám egy ütést ért el, 16 pontot okozva a bludgeoning károknak. A Wecting Bond (ellenállás) ezt 8-ra csökkenti.

  2. eset. A varázsló, akit óriás szolgálja a Paladin tűzgolyóit, cselekedeteit. (A robbanási sugáron kívül vagyok). A nyers kár 24, Tűz (mágikus). A Paladin ellenáll az összes kárnak (Bondtól), így 24-et felére csökkenteni kell 12-re. 6 sérülést veszek.

  Véleményem szerint nem tudunk kárt okozni a Clericnek, amíg nem ismerjük a Paladinnak okozott károkat.

  Paladin és én nem voltunk biztosak a tűzgolyó esetében: vajon különbözne-e az Óriás kalapácsától, mert nem kap megtakarítást a közelharci fegyverkárosodás ellen? A tűzgolyó csökkentette a károsodást (ellenállásból) 12-nél, 12-et veszek, kivéve, ha én is megtakarítok a tűzzel szemben, mint a Paladin?

  Nem hiszem. Úgy tűnik, hogy sérti a KISS elvét. De a Bond varázslatosan kötődik a paphoz a Paladinnal… a mágia követi ezt a legkisebb ellenállású utat?

  Rendelkezem a műveletek sorrendjével?

 • Először oldja meg a Paladin minden kárát.
 • Ezután alkalmazza ezt az összeget a Cleric-nek.
 • Van valami, ami hiányzik, ami támogatná a másik műveleti sorrendet?

      
  készlet KorvinStarmast 01.06.2015 17:08
  forrás

  1 válasz

  9

  A rövid válasz az, hogy a rendelésrendje megfelel a támadásnak és a tűzgolyónak . A szabályok a „kárt okoz” következetesen használják.

  A kárellenállási és biztonsági rés szakaszban megadott példa (a PHB 197. oldala) sok kérdésre válaszol.

  For example, a creature has resistance to bludgeoning damage and is hit by an attack that deals 25 bludgeoning damage. The creature is also within a magical aura that reduces all damage by 5. The 25 damage is first reduced by 5 and then halved, so the creature takes 10 damage.

  Tehát a nyers kár "támadásnak" minősül 25 bludgeoning kárt ". Ezután elvégezzük az összes számítást, majd a végeredmény megfogalmazódik a lény 10 károsodást vesz igénybe. ” A Bond Bond azt mondja, hogy

  each time it takes damage, you take the same amount of damage.

  Ezért a Cleric az összes ellenállás és mentés számítása után a Paladin találati pontjaira alkalmazott tényleges kár összegét veszi figyelembe.

  A

  tűzgolyó nem változtatja meg a műveletek sorrendjét, mivel az ügyesség-mentés határozza meg, hogy a Paladin hogyan veszít . Bizonyítékként a Fireball -re is megyünk:

  A target takes 8d6 fire damage on a failed save, or half as much damage on a successful one.

  Ha másként kívánja elhelyezni, akkor a cél félig annyira károsítja a sikeres mentést.

      
  válasz adott 01.06.2015 17:28
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket