A kentaur használhatja a nyeregcsomagot?

4

Mivel egy kentaurnak van egy lójának teste, azt gondoltam, ésszerű lenne, ha nyeregcsomagot kapnának, mivel a ló hátsó részét és az oldalakat fedi le.

Ezt szem előtt tartva a kentaur használhatja a nyeregtáskákat? A nyeregtáskák két hátizsáknak felelnek meg?

    
készlet user24322 13.08.2015 20:57
forrás

4 válasz

12

A játék nem szól; ez a absztrakciós szint alatt .

Alapvetően a játék minden elemet egy olyan súlyhoz rendel, amely azt jelenti, hogy mennyire terheli (és bizonyos esetekben az elem „súlya” nagyobb, mint a tényleges fizikai súlya, mert különösen nehézkes). Akkor van egy korlátja annak, hogy milyen nehézkessé válhat, mielőtt büntetnénk, az Erőd alapján.

A játék ezt teszi, mert gyorsabb és egyszerűbb , mint bármi mást „valósághűbb” (bár valójában sok játékos figyelmen kívül hagyja ezt, mert még mindig elhomályos, és időigényes). Ez az úgynevezett absztrakció , és minden játék fontos része.

Így a játék nem igazán gondozás hogyan vagy hol tárolja a dolgokat. Lehet, hogy zsákok vannak, vagy nem. Vannak olyan korlátok, hogy mennyi tarthat egy zsákot, de nem a zsákok számától. Az Ön DM-je megállíthatja különösen nevetséges összegüket, de ez tisztán a DM-ben van.

Röviden: a játék nem igazán érdekel, hogy egy kentaurnak van-e nyeregtáska. Kérdezze meg a DM-et; Kétlem, hogy probléma lesz.

    
válasz adott 13.08.2015 21:16
forrás
7

Nem értem, miért nem. Végső soron, hogy a fogaskerék-hajtómű úgy néz ki, mintha valójában csak bolyhos lenne. De a Kentaurok négyszögletesek, ami azt jelenti, hogy sokkal nagyobb teherbíró képességük van, mint a szokásos lényeknek, és elmagyarázza, hogy a nyeregcsomagjaik tökéletesen ésszerűnek tűnnek.

Bár lehet, hogy nehézségeik lesznek eltávolítani a felszerelést saját szomszédjaikról rövid karjukkal. De nem hiszem, hogy a Centaur mitológiája valóban a témába kerül.

    
válasz adott 13.08.2015 21:16
forrás
1

Érzékel engem és viselni egy hátizsákot is, ha akarnak.

Azt mondanám, hogy a nyeregtáskák ellentétben lennének egy kocsi, kocsi vagy travois húzásával, hacsak valaki nem talál bizonyítékot / módot arra, hogy kompatibilis legyen. Hasonlóképpen nyereget viselhetnek, és hordozhatnak utasokat.

A kentaurokat a ló testének és az emberi felsőtestnek (jó) kombinációjának látom, ezért a szóban forgó részhez viselt / használandó dolgok használhatók. Most a dolgok, mint a páncélozás (páncél) érdekesnek tűnnek, és a barding és az emberi páncél kombinációs ára. Persze, hogy nem kapod meg a harapás fejét, vagy az emberi páncél lábát, de a 2 összeállításának bonyolultsága, valaki, aki általában nem a kentaur páncélt, költsége van. [mi lenne egy centaur páncélból, nem vagyok nyom,].

    
válasz adott 14.08.2015 02:02
forrás
-1

Mi az? Istenkáromlás! ;-) A nyeregtáskákhoz nyeregre van szükséged. Nem kentaur viselne nyereget! A nyereg felhelyezése az embereknek, mint egy puszta lónak, rabszolgaságának szimbóluma.

A vad fajok 97. oldala szerint:

Personality: As thinking, civilized creatures, centaurs frown upon those humanoids who look on them as potential mounts. It is a grave insult to ask a centaur to serve as a mount, and centaurs usually offer to carry their companions only in dire circumstances.

Roleplaying Application: Serving as a mount is beneath you. Only when the life of a close companion is at risk should you deign to carry a humanoid.

    
válasz adott 14.08.2015 05:05
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket