Hogyan foglalkoznak az Old World Of Darkness automatikus sikereivel a kudarcokkal és a botchokkal?

8

Tegyük fel, hogy a 3. szintű tudományág van a 3-as szinten. Három automata sikert arattam (vagy a kiadástól függően vért vagy alapértelmezés szerint őket). A 4. erőt a 6. nehézséggel ellentétben helyezem el. Ezután ...

1) 1, 1, 1, 5-ös dobot dobok. Botch-nak számít, annak ellenére, hogy automatikus sikereim vannak? Vagy elveszítem az automatikus sikert, és egy egyszerű meghibásodássá alakítom át

2) 1, 1, 5, 5 tekercselek. Elvesztek 2 sikert, és 1 balra kattintok, vagy mindegyik 3 érintetlen?

Etc. Azt hiszem, legalább a V20 Corebook nem foglalkozik ezzel.

    
készlet Baskakov_Dmitriy 15.07.2016 01:11
forrás

2 válasz

1

Automatikus sikerek a tekercseken

Az automatikus sikert egy tekercs befejezése után adjuk hozzá. Ha egy tekercs egy botot eredményez, akkor figyelmen kívül hagyja, és a görgős eredmény az automatikus sikerek száma. Soha nem lehet alacsonyabb eredmény, mint az automatikus sikerek száma.

Automatikus sikerek a kockaalapokból

A V20 angol kiadásának 250-251. oldala az tesztek automatikus sikereit írja le, amelyek nem igényelnek roll -t. Valójában, ha a tekercset meghaladjuk a célszámnál, annál nagyobb az elvesztett automatikus siker. Lehetetlen az ilyen módon elért automatikus siker, mert nem engedheti meg magának, hogy ezt a szabályt kihasználhassa.

    
válasz adott 15.07.2016 08:11
forrás
2

A szabálykönyv 250. oldalán (a Botches rész alatt):

If you score at least one success, even if that success is cancelled out and additional 1s remain, it's just a simple failure.

A kiadási erőforrás rész alatt (267-268. o.):

A player may spend one of her character's Willpower points to gain an automatic success on a single action. Only one point of Willpower may be used in a single turn in this manner, but the success is guaranteed and may not be cancelled, even by botches.

Potencia alatt (p. 192):

Each dot that the vampire has in Potence adds one die to all Strength-related dice rolls. Further, the player can spend one blood point and change his Potence dice into an equal number of automatic successes to all Strength-related rolls for the turn.

A szabálykönyvben szereplő automatikus sikerek másik említése segíthet nekünk a megoldásunkban:

Az igaz szerelem érdeme (493-494. o.):

This Merit grants you one automatic success on all Willpower rolls, which can be negated only by a botch die.

Ez az automatikus sikertípus sokszor meghatározza, hogyan törölhető. Most már tudjuk, hogy a Willpower-hajtású automata sikert nem lehet törölni, és hogy az Igaz Szeretet által táplált automatikus sikerek lehetnek, de csak egy módon. Számomra ez azt sugallja, hogy a Potence automatikus sikerei törölhetők.

Itt csak ki kell derítenünk, hogy ezek a kockák megakadályozzák-e a botch-ok előfordulását. Vissza a 250. oldalra.

If none of your dice comes up a success, and one or more dice are dice showing 1, the roll is a botch. If you score at least one success, even if that success is canceled out and additional 1s remain, it’s just a simple failure.

Most el kell döntenünk, hogy melyik mondat fontosabb. A félkövér mondat azt jelenti, hogy az automatikus sikerek nem akadályozhatják meg a botot, de a dőlt mondat megfogalmazása azt jelenti, hogy ehelyett meghibásodást eredményeznek. A True Love-ban szereplő megfogalmazás szerint, hogy az automatikus sikerek törlődhetnek a botchok által, azt állítom, hogy a dőlt mondat a fontosabb, és mivel az ilyen kevés hatás automatikus sikert eredményez, ezeket nem vették figyelembe ebben a részben.

Ez az első példa sikertelenné tenné, mivel a három 1-es játékos megszünteti a Potence kockáját. A második példa tehát egy sikeres.

tl; dr: Az automatikus sikerek normál sikerekként működnek a botban, kivéve, ha másként van megadva.

Remélem, ez segít!

    
válasz adott 15.07.2016 03:16
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket