8 módon az elosztó idővel rontja az internetjelet

2

Van egy kábeltévé és internet, ami a házba kerül, és egy 8-utas osztóba (CE Tech Home Command Center). Ebből a szétosztóból a kábelmodem plusz 3 televízióval van. Amikor a kábeltelevíziós szolgáltatót frissítem, a jelem mindent jól működik körülbelül két hónapig. Ezután az interet fokozatosan lassul, és újra kell jelezni a jelet. Amikor elválasztom a szétválasztót, az internet visszaáll a teljes erőre.

A kérdésem az, hogy hogyan lehet az osztó fokozatosan leromlani a jelet? Csak fizikai koaxiális kapcsolatok, nincs erősítés vagy más elektronika. Nem látom, hogy hogyan lehet az 1. napon dolgozni, és fokozatosan lassabb lesz.

Azt is meg lehetett osztani a kábelt kívülről, csatlakoztatni az egyiket a modemhez, a másik pedig a 3 televízió parancsnoki központjához. Vagy vettem egy jelerősítőt, és fokozom a jelet, mielőtt a parancsnoki központba kerül. Erre vonatkozó ajánlások?

    
készlet baffled in boulder 27.05.2014 21:30
forrás

3 válasz

1

Úgy hangzik, mintha csak egy rossz osztóval kellene foglalkoznod, ezért az első ajánlásom az lenne, hogy csak cserélje ki az osztót.

Az osztó minden portjához tartozik egy veszteség. Ha megnézed a szétosztót, akkor valószínűleg valami 4dB-et nyomtatsz minden portra. Ez mennyi jelveszteség van a porton.

Általában a kábelmodemje közvetlenül a forrásadagolóhoz csatlakozik egy osztóhoz, majd az összes többi televízió szétválasztja a másodlagos osztótól.

Az erősítők általában csak zajt adnak, és ha van egy jelminőségi probléma, akkor a legjobb, ha együttműködik a szolgáltatóval a címzett megkereséséhez.

A kábel végén lévő rossz csatlakozó szerelvények nagy különbséget okozhatnak, valamint a használt kábel hosszát és minőségét. A SOP segítségével a legtöbb kábeltelepítő valószínűleg minden RG6 kompressziós illesztőt cserélne a forrás és a modem között.

    
válasz adott 27.05.2014 22:02
forrás
1

Sajnáljuk, de még nem tud megjegyzést fűzni a "hírnév hiánya" miatt

Tehát itt van egy válasz.

Steven jó pontot ad a szétosztó jelveszteségéről. Mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a lehető legkisebb osztót használhassa, és a digitális frekvenciákra kijelölteket (régebbieket nem tesztelték itt).

Abban az esetben, ha nem talál megfelelő osztót, meg kell vizsgálnia a nyílt portok megfelelő megszüntetését:

link

Ez olcsó és jóval meghaladja a szükséges mennyiséget.

    
válasz adott 20.10.2016 20:07
forrás
1

Nem azonosította a kábelmodem típusát és modelljét.
Tehát csak a Surfboard alapján hozom vissza a saját havi rendszerességet. A naplók havonta törlődnek.
De a naplók tanulmányozása és a kábelgyártó mérnökeivel való beszélgetés során a modemek nyomon követik a hálózati feltételeket.
Ha az interferencia ismétlődő előfordulása következik be, mind a belső, mind a külső, hogy megváltoztatják a zavaró kastélyban használt egy vagy több kötőcsatornát, akkor a csatorna a felhasználásból kiszakadhat. Ha elegendő zavar keletkezik a jelek jelzésére, a modemek lassabban fognak visszaállni.

A legnagyobb problémát látom a területünkön, amikor villámcsapás és magas szél jelentkezik (felsővezetékünk van). És akkor nehéz kérdés, amikor a hófúvók visszatérnek, és hagyják, hogy a technikákat a szolgáltatás kiegészítésének vagy eltávolításának okozzák.

    
válasz adott 20.10.2016 20:43
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket