Hogyan határozzuk meg, hogy egy csokoládé édes vagy félig-e?

1

A csokoládé mézeskalács cookie recept a következőket kéri:

7 ounces best-quality semisweet chocolate

A csokoládék, amiket kapok, a következők:
1. link
2. link

Ez a két márka sokféle csokoládéval rendelkezik (amint az a linkekben látható), de úgy érzem, mindegyik egyformán édes!

Mit tartanak kevésbé édesnek és mi tekinthető édesebbnek? Melyiket válasszam közülük?

S. Nos, a sötét csokoládé nem annyira édes, hanem keserű, tudom. De keserű, ezért nem használhatja ezt?

    
készlet Aquarius_Girl 30.03.2013 12:45
forrás

1 válasz

7

Az édes, félig pezsgő stb. az amerikai kifejezések a különböző csokoládé "osztályok" számára, és a csokoládéban lévő kakaótömeg mennyisége határozza meg. Sok más országban a „sötétségre” vonatkozó kifejezéseket használnak.

De ne menj előre, és csak a "sötét" címkével ellátott csokoládét használd, mert hatalmas különbségek vannak a márkák között. Láttam 40% -os csokoládét, amelyet "nagyon sötét" vagy "keserű" csokoládéként forgalmaznak. Meg kell nézni az összetevőket. Felsorolják a kakaó tömegét (= a kakaóanyag + kakaóvaj összegét).

Fehér csokoládé mindig egyértelműen fel van tüntetve, és ritkán szerepel a kakaó tömegének százalékos aránya. Ez rendben van, mert könnyen megkülönböztethető.

A tejcsokoládé körülbelül 30% kakaótömeget tartalmaz, és a többi összetevő mellett tejet is tartalmaz.

A félig sült csokoládé legalább 35% kakaót tartalmaz, de a rendelkezésre állás és az íz függvényében akár 40% és 65% között is lehet. Itt a "valódi csokoládé" területre kerül. Az egyetlen összetevőnek kakaót kell tartalmaznia (kakaóvaj, kakaó, kakaó, kakaó vagy kakaó részecskék), cukor és esetleg vanília. A cukor különböző formái rendben vannak, például a szerves csokoládék gyakran nyers nádcukrot használnak. Maradj távol a növényi zsíroktól, emulgátoroktól és / vagy e-számoktól a csomagoláson. Ha a választás megtörténik, inkább a magasabb kakaóvajat tartalmazó csokoládét ajánljuk a kakaó szilárdanyag arányához (de ez az információ ritkán áll rendelkezésre).

A keserű csokoládé a 70% és 99% közötti tartományban van. Ugyanazokkal az összetevőkkel rendelkezik, mint a semisweet, csak különböző arányban.

Az édesítetlen vagy sütőcsokoládé lényegében 100% kakaótömeg, és feldolgozható, vagy konzervált ugyanolyan sima textúrájú, mint az étkezéshez vagy cukorkához készült csokoládék , a gyártótól függően.

Légy tudatában annak, hogy a határok kissé önkényesek - néhány szerző 72% -os csokoládét számol fel a félig, nem pedig a keserűnek. De találtam, hogy ezek a tartományok jól működnek. Általában van némi mozgástér, mert bármi, amit sütesz (és még a konditor csokoládétermékek) is, a kakaó mennyiségének tíz százalékos különbsége nem változtatja meg mindezt, vannak olyan tényezők, amelyek egyébként nagyobb hibát okoznak.

Hogy figyelmeztesse Önt, az evéshez használt népszerű csokoládé márkák közül senki sem jó a komoly sütéshez, beleértve azokat is, amelyeket Ön összekapcsol. Cadbury, Milka, Hershey és így tovább nem jó. A „sütőcsokoládé” vagy „csokis csokoládé” néven értékesített sütő folyosón látható, hogy talán nem is jó. Legalább itt Németországban főleg keményített növényi zsírból készül, keverve néhány kakaóanyaggal. Tiszta csokoládé túl drága ahhoz, hogy népszerűvé váljon. A legolcsóbb itt a Lindt excelsior ( nem a Lindor-vonal, amely növényi zsírral rendelkezik] 100 g-ra körülbelül 2 euróért. Ha a szupermarketben tartózkodik, meg kell próbálnia megnézni a " 391133 mium" márkák összetevő listáit, hogy lássa, hogy egyikük elég jó-e. Else, megpróbálhatsz jó csokoládét találni online. Egyes üzletek valódi konditorcsokoládét (Varhlona, Callebaut) is eladnak háztartási mennyiségben, de ez még mindig nagyon ritka.

    
válasz adott 30.03.2013 13:25
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket