Can egy teremtmény elrejthet egy ellenséget, amelyet a Gloom Strike?

3

A Gloom Strike ( az alulrepülés drámaja 54) sikert aratott eleme

Your sneak attack creates an aura of magical darkness that impedes your target’s vision for 3 rounds. The target takes a −4 penalty on Spot checks and treats all other creatures as having concealment. Neither darkvision nor low-light vision pierces this effect, though the ability to see through magical darkness does. Any spell with the light descriptor suppresses the effect.

A Gloom Strike által létrehozott elrejtés elegendő-e ahhoz, hogy egy lény a Hide skill használatával elrejtse az érintett ellenséget? Ha igen, a rejtett teremtmény elrejtése után támadást okozhat az érintett ellenségnek?

    
készlet Simon 02.05.2015 13:09
forrás

1 válasz

2

Nem igazán

A

Gloom Strike lefedi a „Hide skill” elrejtésének követelményét, de nem a „nem lehet közvetlenül megfigyelt” követelményt. A cél részlegesen vak, így a rejtély, de nem teljesen vak: még mindig megfigyelheti (és valószínűleg).

Ha az Elrejtés Sima nézetben változata volt, amely még mindig fedett vagy rejtett (például a Sötét sablon a Tome of Magic ), akkor elrejtheted. A a támadások elrejtése után a Sneak Attack bónuszkárosodásnak minősülnek .

    
válasz adott 02.05.2015 17:18
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket