Can öntött és tartsa a Lángterméket, majd fegyvert és pajzsot használ?

20

A láng varázslat szövege a következő:

A flickering flame appears in your hand. The flame remains there for the duration and harms neither you nor your equipment. The flame sheds bright light in a 10-foot radius and dim light for an additional 10 feet. The spell ends if you dismiss it as an action or if you cast it again.

Hangsúly az enyém. A pártunk druidája megkérdezte DM-től, hogy képes-e önteni termelnek lángot egy sötét barlangban, aztán úgy dönt, hogy nem támad meg vele, és pajzsot és kardot használ. A cél az, hogy továbbra is fényt bocsásson ki, mivel nem rendelkezik a könnyű varázslatgal. Azt állítja, hogy mivel a láng nem károsítja a berendezéseit, képes egy pajzsot vagy kardot tartani a tüzes kezével, gond nélkül.

Ez rendben van, ha RAW-t akarsz csinálni, vagy hiányzik valami?

Ez kifejezetten nem kérdezi a varázslatokat a karddal. Azt akarja, hogy a fegyverét után a öntés és a lángok megtartása után vonja.

Kapcsolódó, de nem ugyanaz a kérdés: 1 , 2 , 3 .

    
készlet R. Barrett 01.07.2018 03:21
forrás

2 válasz

21

Használhatja a lángot tartó kezeket más dolgokhoz

#:

What happens when you cast Produce Flame and want to grapple with a hand that is on fire? Is this hand considered not free?

Produce flame—the flame doesn't prevent you from using the fiery hand.

Mivel a láng nem károsítja Önt vagy a berendezést, biztonságosan megtarthatja más dolgokat a kezével.

    
válasz adott 01.07.2018 04:23
forrás
10

Ezt a szabályt nem tiltja.

D & D 5e döntések általában a szó szoros és közvetlen felvételére irányulnak, és az elv az, hogy egy szabály pontosan azt mondja, amit mond, és nem többet, kivéve, ha a DM másként ítéli meg.

A láng azt mondja, hogy egy láng jelenik meg a kezedben. Nem azt mondja, hogy nem lehet fegyvere a kezedben, nem írja le azt a szilárd tárgyat, amely megtiltaná, hogy fegyvert tartson, és nem azt mondja, hogy nem is tarthat egy elemet a kezed.

Mindössze azt mondja, hogy ott marad az időtartamig (10 percig, vagy amíg a lángot nem használják egy sorolt támadásra, vagy ha elutasítja, vagy újra elutasítja a varázslatot). A fegyver tartása nem okoz semmilyen feltételt.

Ezért, hacsak a DM nem rendelkezik másképp (mint az előjoga), semmi sem akadályozza meg, hogy a fegyvert ugyanabban a kézben tartja, ahol lángot tartasz.

    
válasz adott 01.07.2018 03:55
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket