Wol Isolt Sayre egy Parselmouth vagy sem?

2

Miután elolvasta a Pottermore cikket a " A boszorkányság és varázslat Ilvermorny Iskolájában" / a>, "a JK Rowling, nem világos számomra, hogy Sayre Isolt Parselmouth volt.

A Harry Potter könyvek olvasásakor emlékszem, hogy a "Parselmouth" kifejezést a következőképpen határozom meg:

  • A Parselmouth olyan személy, aki a varázslatos képességet mutatja a kígyók megértésében, hallja, amit szavaiban „mondanak”, és akik szintén képesek kommunikálni szóban kígyók a nyelv nyelvén beszélve. A Parselmouth beszélhet és megértheti a Parponongue-t anélkül, hogy megtanítaná. Harry tapasztalatai alapján a Parselmouths nem feltétlenül észleli, mikor beszélnek a Parponongue-ről: ez automatikusan történik, amikor a kígyókkal beszélnek. Hasonlóképpen, a kígyók beszéde, és más Parselmouth-ok beszélnek, amelyek beszélnek parsongdunak, úgy tűnik, mintha Parselmouth-okhoz hasonlítanának, mint bármi emberi nyelv, amit elvárnának.

Továbbá tudjuk, hogy a Parselmouth-i lét rendkívül ritka és erősen kapcsolódik a mardekáros leszármazottjához.

Az Ilvermorny-cikk szerint Sayre Isolt egy mardekáros leszármazottja, aki „azt állította, hogy megérti” egy szarvas kígyót, akivel észak-amerikai-ban találkozott -, ami meglepte egy másik észak-amerikai varázslatos teremtményt, a Pukwudgie Williamet.

Ezen túlmenően az egyik lánya pletykált, hogy képes beszélni a következőképpen:

There was a rumour, never confirmed by her family, that, unlike her sister Martha, Rionach was born with the ability to speak Parseltongue and that she was determined not to pass on Slytherin ancestry into the next generation

Másrészről azonban a cikk azt is mondja, hogy "Isolt nem tudott beszélni a nyelvet [Parullyongue]". Ez magyarázatot ad arra, hogy miért nem képes Isolt aktiválni a mardekáros pálcáját, amelyet "Parancsnyelv" speciális parancsban adott "aludni". Kezdetben úgy gondoltam, hogy ez az idézet egyértelműen megállapította, hogy Isolt nem volt semmiféle Parselmouth.

Sajnos, miután meggondoltam egy kicsit, kevésbé voltam biztos benne, mert elkezdtem úgy gondolni, hogy ez a kijelentés talán összefüggésben értelmezhető, ami azt jelenti, hogy Isolt - ellentétben Gormlaith gonosz nagynénjével - nem tudta szándékosan Parponongue előállítása; azaz közvetlenül a kígyókra való beszélgetésen kívül . A könyvekben azt látjuk, hogy Harry, aki úgy tűnik, hogy megszerezte a Parselmouth összes veleszületett képességét, először nem beszélhet Parponongue-ban, kivéve, ha egy kígyóval beszél: hogy belépjen a Titkok Kamrájába, egy kicsit gyakorolnia kell elképzelve, hogy egy kígyó karcolt képe egy igazi kígyó, akivel beszél. Nincs arra utaló jel, hogy Isolt valaha is próbált volna ilyet: sőt, azt mondták, hogy nem akarta aktiválni a pálcát ("már nem akarta megérinteni a pálcát, amely az ő boldogtalan gyermekkorának utolsó emléke"). .

Tehát a fenti idézetekben szereplő információk alapján a helyzet kicsit kétértelműnek tűnik számomra. Tudja-e valaki több olyan információt, amely úgy oldaná meg ezt a kétértelműséget? Lehet, hogy van valami más a cikkben, amit hiányoztam, vagy más információk is lehetnek más, J.K.R. ami azt jelzi, hogy Solt Solt született-e azzal a képességgel, hogy beszéljen a kígyókkal a Parullyongue használatával     

készlet sumelic 18.11.2018 09:01
forrás

1 válasz

1

Megköszönhetné a szarvas kígyót, így valószínűnek tűnik.

Isolt említésre méltó, hogy megköszönte a szarvas kígyót, miután megadta neki egy darab szarvát.

The Horned Serpent was waiting there for her. It raised its head exactly as it had done in her dream, she took part of its horn, thanked it, then returned to the house and woke James, whose skill with stone and wood had already beautified the family cottage.
- Ilvermorny School of Witchcraft and Wizardry (Pottermore)

Bár lehetséges, hogy megköszönte neki, anélkül, hogy megértette , ez némileg azt jelenti, hogy talán beszélhetett a szarvas kígyóval, nem csak megérteni.

Lehet, hogy éppen nem tudott kígyó nélkül beszélni.

Lehetséges, hogy Isolt nem tudott Parponongue-t beszélni, és csak akkor tudott beszélni, amikor egy kígyó volt a közelben. Annak ellenére, hogy az ő helyzete kicsit más, mivel a Parponongue képessége csak a Sötét Nagyúr lelke miatt volt, először Harry csak kígyók közelében tudott beszélni.

“Harry,’ said Ron, ‘say something. Something in Parseltongue.’

‘But –’ Harry thought hard. The only times he’d ever managed to speak Parseltongue were when he’d been faced with a real snake. He stared hard at the tiny engraving, trying to imagine it was real.

‘Open up,’ he said.

He looked at Ron, who shook his head. ‘English,’ he said.”
- Harry Potter and the Chamber of Secrets, Chapter 16 (The Chamber of Secrets)

Úgy tűnik, hogy Isolt nem sokat beszélt a kígyókkal a szarvas kígyó előtt, így lehetséges, hogy nem tanult meg beszélni a szavakkal, anélkül, hogy egy kígyó lenne.

    
válasz adott 18.11.2018 20:11
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket