Mikor a játékos nem támadja meg a Volley / Hack-and-Slash-et, hanem a Aid-t?

13

Megtaláltam ezt a helyzetet ahhoz, hogy észrevegyem, hogy a Dungeon-World kampányom lehetséges anti-mintázata lesz:

GM: "Character A, two strange snake-like creatures burst out of the ground in front of you ready to strike, what do you do?"

B: "Wait, I'm fairly close to character A and I have a halberd which has a bit of a reach. I step forward and thrust the halberd into the snake closer to me."

Ez a helyzet hack-and-slash mozgásnak tűnik, bár nem a várt sorrendben. A játékosok nagyon jól megosztották a fényviszonyokat, így nem jelent problémát abban az értelemben, hogy egy játékos hogging-e az összes akcióban. Tehát, mivel a B játékos elég közel van ahhoz, hogy pár apró lépést megtámadjon, azt Hack-and-Slash-nek, nem támogatásnak tartom. Elég jó, ugye?

A következő helyzet nehezebb:

GM: "The mansion guard moves to the edge of range where both of your halberds are touching. It looks like either of you could attempt a thrust against the other. Character A, what do you do?"

C: "Wait, before she attacks I'd like to throw one of my knives at him from the side. Maybe it kills him, but at least it would distract him, right?"

GM: "Uh sure. You're throwing a knife at him so that's Volley."

C: "Great I roll an 11. I'll deal damage, and... 7 points!"

GM: "Yep those are good rolls. The knife goes straight through his noggin and he drops to the floor, halberd and all. I guess you're not clashing with him character A, but you still have the two guards engaging your friends further down the hall on the left. What do you do?"

Itt az A játékosból vettük a reflektorfényt, és egy C-os Volley-ba költöztek. Ezzel azt mondták, hogy a vagy károsítja vagy zavarja az őröket. A zavaró hangok úgy tűnnek, mint a támogatás, de úgy értem, ez egy kés.

Tegyük fel, hogy úgy döntöttem, hogy egy segély volt, és sikeres volt. Ez azt jelenti, hogy a kés a célba ütközik, és nem foglalkozik a károkkal? Ez azt jelenti, hogy megüt, de elhanyagolható károkat okoz? Ez csak azt jelenti, hogy közel van az ellenség fejéhez, és megragadta a figyelmét?

Hasonló helyzetem volt, hogy eldöntöttem, hogy valamilyen védelem, támogatás vagy Hack-and-Slash egy másik beállításban. Mindezekben a támogatás a leggyengébb lépés a potenciálisan nyújtandó segítségnyújtás tekintetében. A sikertelen támogatás következményei lényegesen gyengébbek-e, mint egy sikertelen Védekezés vagy sikertelen Volley?

Mikor kell eldönteni, hogy valamilyen támadást hajtanak végre Segítség és nem Hack és Slash vagy Volley ?

    
készlet BlackVegetable 12.02.2017 22:56
forrás

4 válasz

12

Ez nem a hívása.

Úgy tűnik, hogy van néhány különböző probléma a megközelítésével kapcsolatban, amelyek az egyik alapvető „Hogyan lehet a GM-t” lépésekre fordulni; kövesse a szabályokat . (Mindegyik. Kivétel nélkül.)

1. feladat: nincsenek fordulók. Pg. 17, Játék lejátszása

There are no turns or rounds in Dungeon World, no rules to say whose turn it is to talk. Instead players take turns in the natural flow of the conversation, which always has some back-and-forth. The GM says something, the players respond. The players ask questions or make statements, the GM tells them what happens next. Dungeon World is never a monologue; it’s always a conversation.

A játékos szó szerint nem tudja megcsinálni egy másik játékos körét, mert nincs ilyen. Ha valaki a reflektorfényben van, irányítja a kérdéseit, és megkapja a célzott játékos válaszát, akkor ellenőrizze, hogy a másik játékos még mindig azt akarja-e csinálni, amit mondott, majd megoldja a mozgásokat. Nem a minden művelet a fikcióban egy lépés, a mozdulatoknak nem kell megtörténniük egy adott sorrendben, mint amit a fikció határoz meg, és ahogy azt mondja, a játék egy beszélgetés.

2. feladat: Nem az Ön feladata, hogy eldöntse, hogy milyen lépéseket kell alkalmazni. Pg. 18, Mozgások készítése

Everyone at the table should listen for when moves apply. If it’s ever unclear if a move has been triggered, everyone should work together to clarify what’s happening. Ask questions of everyone involved until everyone sees the situation the same way and then roll the dice, or don’t, as the situation requires.

Ön feladata, hogy válaszoljon arra, amit a játékosok egy új kitalált állapotban csinálnak, de mindenki feladata, hogy eldöntse, hogy mi és milyen lépések érvényesek. Ha tudod, hogy legalább egy lépés van, de nem biztos benne, hogy melyik személy vagy egy ember úgy véli, hogy Támogatás , és egy másik személy azt hiszi, hogy Volley , akkor beszéljen a játékosok és konszenzus. Persze, ez egy kis időt vesz igénybe a játék áramlásától, de miután megoldotta a kezdeti kérdést, valószínűleg nem kell újra felállnia ugyanazon a csoporton belül.

3. feladat: A mozgások szabály. Pg 18. Mozgások készítése

The most basic unit of rules in Dungeon World is the move.

....

Moves are rules that tell you when they trigger and what effect they have. A move depends on a fictional action and always has some fictional effect. “Fictional” means that the action and effect come from the world of the characters we’re describing.

A mozgások szabályok, minden lépésnek van egy triggerje, és minden szabályt folyamatosan követni kell. Ez azt jelenti, hogy ha két lépés egy akciót kivált, akkor nem dönt; mindkettőt csinálod. Szóval mindezt szem előtt tartva nézze meg példáit. Mindkét példánál valószínűleg először a Character A játékos válaszát kellett volna kapnia, így összpontosítsunk a mozgások szabályaira.

A B karakter védi:

GM: "Character A, two strange snake-like creatures burst out of the ground in front of you ready to strike, what do you do?"

B: "Wait, I'm fairly close to character A and I have a halberd which has a bit of a reach. I step forward and thrust the halberd into the snake closer to me."

Hack és Slash aktiválja a „Ha egy közelharci ellenséget támad”, így a helyes hívást elvégezte, de lehet, hogy egy másik mozdulatot is indít. Védd meg a triggereket "Amikor támadást kapsz egy személy, elem vagy hely védelmében". Ez az a pillanat, amikor beszélgetést kell folytatni a játékosokkal a következő kérdéssel kezdve: "Megpróbálod megvédeni a karaktert A, vagy csak támadni a kígyót?" Ha a B karakter nem próbálja megvédeni az A karaktert, Hack és Slash triggereket vált ki. Ha így van, akkor Önnek és a többi játékosnak meg kell vitatnia, hogy valójában "támadhat-e egy ellenséget a közelharciban", miközben "Állandó a védelemben". Ez még az ilyen bonyolultságok körül is foroghat, mint hogy a játékos használja a halberdet a tartományban, vagy bezárja a helyet (esetleg a "Defy Danger" mozog a folyamatban). Ha egyetértenek abban, hogy mindkettő egyszerre történhet, akkor mindkettő megtörténik. Hagyja, hogy a játékos mindkét tekercset megoldja, és leírja a sikert, majd hajtson végre minden GM mozgást, és folytassa a játék normál áramlását.

C karakter támogatás:

GM: "The mansion guard moves to the edge of range where both of your halberds are touching. It looks like either of you could attempt a thrust against the other. Character A, what do you do?"

C: "Wait, before she attacks I'd like to throw one of my knives at him from the side. Maybe it kills him, but at least it would distract him, right?"

A Volley kiváltja a „Amikor célt és lövést tesz az ellenséges tartományban”, így ha feltételezzük, hogy a karakter valóban a tartományban van (mert Hack és Slash az a közelharci támadásokra vonatkozna, nem csak a "közelharci fegyverekkel"), de lehetséges lépésként biztonságosan kedvezményezhetjük a Védelem lehetőséget. Azonban a Segítségnyújtás elindítja a „Amikor valaki segítséget vagy akadályt jelent”, és a C-karakter játékos kijelentette, hogy „legalább zavarja”. A fentiek szerint a Támogatás mindenképpen kiváltaná. Az, hogy a Volley bekapcsol-e ismét, a csoporttal folytatott megbeszélésre kerül sor. Lehet-e mind a cél, mind az idő múlásával cselekedni, hogy a figyelemelterelésre szolgáljon? Ha nem sikerül, akkor a Segítség alkalmazásának kiváltója kizárja a Volley alkalmazást (mivel a Volley a kiváltja, ha és csak akkor, ha célt kíván kapni) játékos.

    
válasz adott 13.02.2017 00:42
forrás
4

Lehetőségem volt a visszajelzések alkalmazására. Saját elvezetések:

1. A táblázat a szabályok szerint határozza meg, hogy milyen lépések történjenek.

Korábban a bemerítésre vonatkozó egyes szabályokat értelmeztem, ami azt jelenti, hogy a GM kizárólagos felelőssége annak volt, hogy eldöntse, milyen lépéseket váltott ki a fikció. Ezt azonban kijavítottam, így közösen meghatároztuk, hogy milyen lépés van, amikor nem világos.

2. Az egyidejű mozdulatok kemények; újra kell dolgozni, hogy elkerülje őket.

Mivel a szabályok nem egyértelműek az egyidejű műveletek kezelésére, jobb / könnyebb a fantasztikus műveletek átírása a soros eseményekhez. Ez természetesen természetesen következik az # 1-ből, ahol a játékosok segítenek meghatározni a kiváltott lépéseket. Miután tudatában volt az egyidejű mozdulatokkal kapcsolatos nehézségeknek, a játékosok finomak voltak, hogy kissé megváltoztassák a kitalált viselkedésüket, hogy illeszkedjenek ehhez a kényszerhez. (Bár létezik egy filozófiai érv, hogy két független cselekvés valójában egyidejűleg semmi esetre sem ...)

3. Mivel a GM képes mozogni olyan keményen és lágyabban, mint amennyire szeretné, a támogatásnak nem kell olyan kockázatosnak lennie, mint a Hack-and-Slash.

Az a csoport, amelyre szükségem volt a csoportom meghatározásához, miért akartál választani a Segítségnyújtást egy sérülékeny szövetségese számára, amikor fizikailag képes volt arra, hogy elfoglalja ellenségeiket, és teljesítse a Hack-and -Slash . Ezt úgy oldották meg, hogy rájött, hogy sok esetben a Támogatás nem olyan kockázatos, mint a Hack-and-Slash . Ez természetesen fikción alapul, de úgy gondolom, hogy a következő példa segíthet tisztázni:

Miután a Bardunkat nemrégiben megismételte a sikertelen és sérülékeny helyzetben lévő pártból, miközben a gargoyles rajta volt, a Cleric játékos egy konzervatívabb megközelítést választott, hogy segítsen egy újabb gargoyle támadás ellen.

Novalee: So Jamie (the thief) is having two gargoyles dive at her, right? I'll... swing my mace wildly near the approach of the closer of the two gargoyles.

GM: Ah, so are you just trying to make it easier for Jamie to evade the Gargoyles' attacks or are you attempting to intercept one of them?

Novalee: Just swinging as a distraction, so just Aid. [rolls dice] 6 + 2 for our bonds is 8.

GM: Ok, you are able to discourage one of the gargoyles from attacking for the moment as it veers to change course and the sight of your magical mace flailing about is a distraction to the other. It is especially distracting because of that light spell you cast on it earlier. However, you are flailing so wildly it actually flies out of your hand. Jamie, are you still planning on jumping out of the way?

Jamie: Yup. I'm going to leap out of the way, so Defy Danger. [rolls dice] 2 + 2 from DEX and +1 from Aid for a total of 5, great.

GM: Ouch. Ok, not only does the gargoyle slice you up a little, roll d6...

Jamie: [rolls dice] 2 so minus 1 for my armor, I take 1 damage.

GM: ...but your dagger goes sailing through the air. If I recall correctly, that special gem within the dagger was your only other light source. You are now working with only the now-dim light of Novalee's (the Cleric) mace which is on the floor a few feet away from all of you while two gargoyles are possibly closing in from above and you have the wounded one in the doorway. What do you do?

A Hack-and-Slash-ből származó további HP veszteségek kockázata helyett gyakori mellékhatás, a Segélyt a kockázat minimalizálására használták. Ez azért van, mert a sci-fiben a támogatás hajlamos egy kevésbé kockázatos cselekvésekre (és azt kiváltani). A támogatás részleges sikere azonban továbbra is egy kis probléma volt a csoport számára, mint az ábrán látható.

Ugyanakkor ne feledje, hogy a részleges sikerek és kudarcok meglehetősen eltérőek, mint a GM mozgalom, a másik pedig nem. És a Hack-and-Slash részleges sikere gyakran halálosabb, mert az ellentámadást beépítették. Tehát ez is kiegyensúlyozó tényező.

    
válasz adott 26.02.2017 20:39
forrás
2

Minden lépésnek van egy triggerje.

Ha a mozgás a fikcióban aktiválódik, akkor ez a lépés használható. Természetesen a fikció egyes eseményei több mozdulatot is kiválthatnak. Ebben az esetben a játékosnak valószínűleg az kell lennie, aki eldönti, hogy melyik mozdulatot használja (amíg a GM úgy véli, hogy a aktiválva van).

Nézzük meg most a példáinkat.

GM: "Character A, two strange snake-like creatures burst out of the ground in front of you ready to strike, what do you do?"

B: "Wait, I'm fairly close to character A and I have a halberd which has a bit of a reach. I step forward and thrust the halberd into the snake closer to me."

     

Ez a helyzet hack-and-slash mozgásnak tűnik, bár nem a várt sorrendben. A játékosok nagyon jól megosztották a fényviszonyokat, így nem jelent problémát abban az értelemben, hogy egy játékos hogging-e az összes akcióban. Tehát, mivel a B játékos elég közel van ahhoz, hogy pár apró lépést megtámadjon, azt Hack-and-Slash-nek, nem Aidnak tartom. Elég jó, ugye?

Úgy tűnik, hogy a Védelem (trigger: Amikor egy személy védelme alatt áll) jelzőnek tűnik számomra, különösen, ha B szándéka, hogy segítsen az A-nak az egyik kígyó elleni küzdelemben. Úgy döntött, hogy eltarthat egy "erőszakot a támadónak a szintjével megegyező károkra".

De a H & S szintén véleményem szerint indokolt. B harcol egy ellenséggel, aki ismeri a B-t.

GM: "The mansion guard moves to the edge of range where both of your halberds are touching. It looks like either of you could attempt a thrust against the other. Character A, what do you do?"

C: "Wait, before she attacks I'd like to throw one of my knives at him from the side. Maybe it kills him, but at least it would distract him, right?"

     

Itt az A játékost vettük fel, és egy C-os Volley-ba költöztünk. Ezzel azt a célt tűzték ki, hogy károsítsa vagy elvonja az őröket. A zavaró hangok úgy tűnnek, mint a támogatás, de úgy értem, ez egy kés.

Volley (amikor célt és lövést készít egy ellenséggel a tartományban) és Segítség (amikor segítséget nyújt valakinek), mindkettő bekapcsolódik, mint mondtad.

Emlékezzetek arra, hogy ha a fikció több mozdulatot indít, még mindig csak egy mozdulatot hoz. Ez azt jelenti, hogy ha úgy dönt, hogy a Volley-t választja, akkor nem részesülhet a támogatásból; hasonlóképpen, ha úgy dönt, hogy a Segítséget választja, nem kaphatna előnyöket a Volley

A Volley-t választja, azt teszi, amit Volley mond. Roll + Dex, és esetleg kárt okozhat. Volley nem tesz említést arról, hogy zavarja valakit, ugye?

Mondja el nekik a követelményeket vagy a következményeket, és kérdezze meg .

GM: "C, do you want to harm the mansion guard, or distract him?"

C: "Uh, I was thinking about both, but I guess distracting is more important?"

GM: "Great teamwork. That's Aid."

De várj, hogyan működik ez a fikció? Bizonyára egy kést, amit valakinek dobtak, megsebesíthetné a és elterelést, ugye?

A fikció elkezdése és befejezése. Először is a fikció. Ezután a "mechanika", a szabályok. Végül ismét a fikció. A "mechanika" fázisban ne fáradjon a fikcióval.

C: "So I have one bond with A... Nice, I got 11.

(at this point the GM thinks how a thrown knife can effectively distract but deal no damage)

GM: "Right. You hurl a knife at the mansion guard's head. He wore a helmet, so the knife bounces off quite harmless, but in process it twisted his helmet around. He's blinded for a moment; you guys take +1 forward against him. A, what will you do now?

Nos, valójában, a támogatás nem teszi meg. Sikeres segélyt ad a haverodnak +1-nek a tekercsre. Példánkban még nem jelentett be semmilyen cselekedetet: technikai szempontból C valószínűleg nem tudott segíteni először. De hát igen. Tartsa meg a játékot.

When do I decide performing some manner of attack is Aid and not Hack and Slash or Volley?

A kérdésemre adott válaszom: Ön nem.

Most, amikor a Segítséget kell használni ... amikor a PC kijelenti a műveletet (ami elindít egy lépést), és más PC-k is képesek segíteni az adott PC-nek. Feltételezem, hogy ez a helyzet helyzete?

    
válasz adott 12.02.2017 23:33
forrás
1

A Dungeon World-nek nincsenek fordulatai, de a "fordulóról való beszélgetés" még mindig dolog.

Tehát igen, míg:

There are no turns or rounds in Dungeon World, no rules to say whose turn it is to talk. Instead players take turns in the natural flow of the conversation, which always has some back-and-forth.

Beszéljünk egy kicsit a "beszélgetés természetes áramlásáról". Feltételezzük, hogy Ön és néhány ember ül egy asztal körül, ahol beszélnek az emberi dolgokról, és kíváncsi vagy egy bizonyos emberi nagybátyjával, így kérdezed őket. Ez nem okozza, hogy minden más ember az asztalnál kiabáljon veled az emberi nagybátyjaik sajátosságairól, egy furcsa játékban. Beszéltél egy emberrel, és volt egy kérdésed, hogy kérdezd meg az embert, és nem kell elfogadnod más emberek válaszát.

Tehát, amikor a Fightgar, Sir Justice és Shanksworth a Pten-Amon-Hiss feltámadt sírjának csarnokain keresztül töltenek, és úgy döntesz, hogy tedd a helyszínre a Fightgart azzal, hogy néhány kígyó ugrik rájuk, és azt mondja: "Fightgar, mit csinálsz?" nem számít, hogy Sir Justice bántalmazása a Reach és a Shanksworth késekkel rendelkezik. (Feltételezve, hogy tudod, egy semleges előkészítő állítás, nem azt, hogy Sir Justice már védi a Fightgart, vagy Shanksworth vett egy összefoglaló osztályt, amely felülbírálhat.) Beszéltél a Fightgarral, a reflektorfény a Fightgaron van, várják a Fightgar válaszát.

Segítség, egyedi játékosok között mozog

Ez most már csak egy kicsit megcsal, de az Apocalypse World mozog, amely nyilvánvalóan inspirált támogatással érdekes minősítővel rendelkezik (hangsúlysáv):

When you help or interfere with someone who's making a roll

Tehát ez az Ön útja, hogy meghallgasson valakit, aki elfordul. És van értelme, ugye? - A Shanksworth vagy Sir Justice fénypontja? nagyon más kérdés, mint "Can Shanksworth vagy Sir Justice segít Fightgarnak?" Természetesen képesnek kell lenniük arra, hogy megtegyék a fikciókat, amelyek segítenek nekik - Sir Justicenek képesnek kell lennie arra, hogy támogassa a Fightgart a hátsó sorokból, Shanksworthnek szüksége van egy pillanatra, hogy szabadon dobjon egy kést, mint egy figyelemelterelés.

És teljesen jogos, hogy mondja el Shanksworthnek és Sir Justicenek a követelményeket vagy következményeket, majd kérdezze meg . Shanksworthnek meg kell jelölnie a kést. Sir Justice megtámadja a közelharcot. Mert valamit készen kell tartanod, amikor a kígyószemeket dobod, mint a Fightgar, aki egy ragyogó csapást (-1d6 károsodást) vesz fel a barátságos bec-tüzet, vagy Shanksworth kése, ami kiváló zavart okoz, mivel az ablakpárkányon elrontja a potot és a karomok a pálya nélküli vadakba kerülnek.

Summáción

  • Ha megkérdezi valakit, hogy milyen mozdulatot kíván tenni, nem kell meghallgatnia mindenkit, aki bekopog, és hagyja, hogy mozogjon. A beszélgetés egy részét bárki vagy senki sem fókuszálhatja.
  • A segélyhengerek bizonyos mértékig megszakítják ezt a fókuszt, mivel a segítségnyújtás akkor lehetséges, ha nem a reflektorfényben van.
  • Bármilyen követelményt vagy feltételt megkövetelhet, ha valaki másvalaki segíti az életet.
válasz adott 28.10.2018 04:35
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket