Miért, kevesebb légáramlással, kevesebb ellenőrzési hatékonysággal rendelkezik?

5

Megértem a kevesebb légáramlás elvét, kevesebb ellenőrzést, de miért van ez így?

    
készlet nyorkr23 27.08.2017 00:34
forrás

6 válasz

2

Mivel a tehetetlenségi pillanatok nem változnak sebességgel

A kontroll hatékonysága azt jelenti, hogy a vezérlők megváltoztatják a pillanatok egyensúlyát, ami a kívánt hozzáállásváltozást eredményezi. Minél kisebb a vezérlés elhajlása ugyanazon változás szempontjából, annál nagyobb a hatékonyságuk. Ha a $ dot {Theta} $ a hangmagasság-gyorsulás, $ ∆F_H $ a vízszintes farok erőváltozása a vezérlőhajlás miatt, $ x $ a vezérlőkör súlya és a $ I_y $ the inercia pillanatnyi tengely körül, a $ {{}} $ képlete: $$ {{}} = fr {∆F_H cdot x} {I_y} $$

Mind a $ x $, mind a $ I_y $ fix, így csak a $ ∆F_H $ potenciál növeli a hangmagasság gyorsulását. $ ∆F_H $ arányos a

értékkel
  • Árnyékolási szög $ eta_H $
  • A farok mérete $ S_H $ (ismét rögzítve)
  • dinamikus nyomás $ q = frac {v ^ 2 cdot rho} {2} $

Egy adott objektum gyorsabban változtatja meg a hozzáállását, ha több erőt hozhat létre. Ennélfogva a $ v $ több sebesség több erőváltást és nagyobb szögsebességet jelent ugyanarra az alakváltozásra.

    
válasz adott 27.08.2017 12:01
forrás
2

Eltoláskor a vezérlőfelületek (ailerok, lift, kormánylap) aerodinamikai pillanatot okoznak az Aerodinamikai Központ körül. Egy pillanatnak van egy pillanatnyi karja, és egy hossz-referenciának kell lennie - az aerodinamikai pillanatokat a szárnyméretekre vonatkoztatva határozzák meg: szárnynyílás a gördülő és ásítás pillanatokhoz, és Az átlagos aerodinamikai akkord a dőlés pillanatokhoz. Ha megnézzük a P:

lépési pillanatot

$$ P = C_ {r _ {delta e}} cdot delta_e cdot q cdot S cdot MAC $$

  • $ C_ {r _ {delta e}} $ = lift koefficiens (dimenzió nélküli)
  • $ delta_e $ = lift eltérítés
  • $ q $ = dinamikus nyomás = $ fr {1} {2} cdot rho cdot V ^ 2 $
  • $ A $ = szárny terület
  • MAC = az átlagos aerodinamikai akkord

$ C_ {r _ {del e e}}, A és MAC konstansok. Tehát: a légi járat pillanatnyi hányada arányos a felvonóhajlattal és a légsebesség négyzetével. Légy kétszer gyorsabban repülni, és a felvillanási pillanat egy bizonyos lifttel való eltérítésből négyszerese lesz.

    
válasz adott 27.08.2017 03:45
forrás
1

Alapvetően az, ami megtartja síkját a talaj felett, annak ellenére, hogy a felszínre húzza a gravitációt, az a tény, hogy a repülőgépe folyamatosan (és húzza) a levegőmolekulákat lefelé; Newton egyik törvénye azt mondja, hogy ez egyenlő és ellentétes (azaz felfelé) erővel jár a repülőgépein.

Egyenes és egyenes repülésnél ez az erő a támadás pozitív szögéből adódik, amit a szárnyak a viszonylagos szélhez kötnek (NEM a FLIGHT PATH), amely lényegében lefelé kényszeríti a levegőmolekulákat: a szárny alatti molekulák elhajlottak az alsó részén. a szárny, míg a szárny feletti molekulák lefelé húzódnak a szárny felső felületén, miközben áthalad rajtuk. Ha lassabban megy, kevesebb levegőmolekulát irányíthat le egységnyi idő alatt, ami nagyobb támadási szöget igényel ahhoz, hogy felfüggeszthesse magát; ez általában azt jelenti, hogy a pilóták részén szükség van a felvonók nagyobb eltérítésére, vagyis a kezelőszervek kevésbé hatékonyak.

    
válasz adott 27.08.2017 19:54
forrás
0

A vezérlési jogosultság a létrehozott pillanatok méretéből származik, ami a síkon (a lift, az aileron vagy a kormánylapát) fellépő erők miatt következik be, amelyek nyomáskülönbségekből származnak, amelyek négyzet alakúak a sebességhez viszonyítva. Ha a légáramlás sebessége felére csökken, akkor a vezérlő hatóság 4-esre csökken. Ha a légáramlás sebessége megduplázódik, akkor a vezérlési hatóság 4-szerese lesz.

További magyarázat, ha valami nem teljesen világos.

Az ellenőrző hatóság számára lehetővé kell tennie, hogy a kívánt pillanatot alkalmazza a repülőgépre. A pillanatok olyan erők, amelyek a rotációs központtól bizonyos távolságra hatnak. Egy repülőgépben azt mondják, hogy a repülőgépet akarja dobni. Az aszteronok eltérítenek a jobb és bal szárny között. Ez a különböző erők, amelyek alapvetően az aszteronoknál lépnek fel, létrehozzák ezt a görgetési pillanatot. Ez csak a tekercs alapjai. Most, a légáramláshoz.

Először is megemlítettem, hogy a tekercselésnél az a nyomáskülönbség, amit a légáramlás okoz a szárnyon és az aileron. Az erőket (amelyekkel itt foglalkozunk) a felszíni nyomás okozza. Ne feledje, hogy a nyomás a területekre ható erők. Most nézd meg a nyomásokat. A dinamikus nyomás egyenlete $ fr {rho V ^ 2} {2} $, ez a sűrűség-idő sebessége négyzet felett. 2. Feltételezzük, hogy a sűrűségünk nem változik itt, így a nyomás megváltoztatásához változtassa meg az áramlás sebességét. De a négyzet . Légáramlás nélkül nyilvánvaló, hogy a görgetési pillanat nem keletkezik, mivel a sebesség nulla. Egy sík a földön, ahol nincs légáramlás a szárny fölött, nem próbálkozik.

Általában a roll, pitch és yaw jogosultságoknál (ami mindegyik), meggondolhatja azt az érzést, amikor a mozgó kocsiban helyezi a kezét az ablakból. Ha lefelé irányítja a levegőt, a kezét felemeli. A valóságban a felső és alsó nyomás közötti különbség az áramlási sebesség miatt. Minél gyorsabban megy, annál nagyobb a légáramlás, annál nagyobb a nyomáskülönbség, amit a négyzetes kapcsolat miatt generálhat. Minél lassabb leszel, bármely áramlási sebesség különbség elhanyagolhatóvá válhat, ami nem jelent nyomáskülönbséget, így nincs erőhatás.

Néhány számmal mondjuk, hogy nagy sebességgel a lift elhajlik. Tegyük fel, hogy a csúcs fölötti áramlás 100 (tetszőleges sebességegység), és az áramlás 110 lesz. A felső nyomás a $ fr {rho} {2} * 100 ^ 2 = fr {{}} lesz. rho} {2} * 10000 $ lehetővé teszi, hogy figyelmen kívül hagyja a $ fr {rho} {2} $ kifejezést, és csak tudatában kell lenni, hogy lineárisan konvertálja a számunkat nyomásra. így 10000 nyomás van a tetején, és 12100 nyomása van az alján (ugyanazzal a képlettel). Ez azt jelenti, hogy egy 2100-os nyomást érünk el, amivel most a felfelé áll a faroknál. Nagy, a farok elég ellenőrző jogosultsággal rendelkezik ahhoz, hogy az orrot úgy utasítsa, ahogy azt parancsolta.

Most tízszeresére csökkenti a sebességet. A felső levegő 10, és az alsó rész most már 11. Megnézzük a nyomásváltozást az előzőekhez képest. A felső nyomás 100 nyomás lesz, alul pedig 121. Az ebből eredő nettó nyomás a faroknál 21 nyomásegység, 100-szor kisebb, mint korábban , bár csak a sebességek tízszeresére változott. Most már 100-szor kevesebb erőd van a farokra (ami egyenértékűen kevesebb pillanatot eredményez), és előfordulhat, hogy nem tudod irányítani a pályát, amennyit csak akarsz.

    
válasz adott 27.08.2017 02:08
forrás
0

A vezérlőfelületeket a vezérelt szárnyréteg tényleges kanyarulatának megváltoztatására használják. Például egy lefelé hajlított aileron növelné a szárny hatékony kereszteződését az aileron hosszában. A kanyarodás növekedése növeli az adott légsebességnél keletkezett emelést a szárny ezen területe felett, ami a kívánt gördülési pillanathoz vezet. A fejlett felvonó változása miatt PÉNZÜGYI KÖVETKEZTETÉS, ami kedvezőtlen meredekséget generál, a kormánylapát a fordulatok koordinálásához szükséges.

Nagyobb légsebesség esetén a szárny több teljes emelést termel, és így jobban reagál a kanyarodás változására.

Ezen túlmenően a vezérlőfelületek a Newton harmadik törvénye szerint is reagálnak - a járókerekek az áthaladó légáramlást a szárnyas bőrhöz képest nem párhuzamosan irányítják, ami egy reaktív erőt eredményez, amely a tekercset okozza. Ahogy a kanyargós változásnál, ez a jelenség a fokozott légsebességnél is kifejezettebbé válik, és fordítva kevésbé kifejezett a légáramlás csökkenésével.

Egy egyszerűsített magyarázat a FAA kísérleti kézikönyv

    
válasz adott 27.08.2017 01:24
forrás
0

Ez magyarázható Newton második törvényével, $ F = m $ és harmadik joggal, minden erő egyenlő erővel rendelkezik az ellenkező irányba.

A $ m $ itt a légáram tömege, a $ a $ a légáramlás okozta gyorsulás (a légáram megváltozott iránya). A $ a, m $ értékű erő a vezérlőfelületre gyakorolódik. Több légáram, több tömeg, több erő.

Ugyanez az ok, amiért a repülőgép első helyen marad a levegőben.

    
válasz adott 30.08.2017 17:18
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket