Mi érvényes a „rosszabb kimenetelre” a 7-9-es hibával a Defy Danger-en?

19

Én GMing voltam, és egy játékos megpróbált egy Trollot elhúzni, így a Dyx-el költözött a Defy Danger. Nyolcat dobott, így azt mondtam: "Oké, a Troll hiányzik téged, de nem érte el."

A játékos azt mondta, hogy a 7-9-nek vegyes sikernek kell lennie, így legalább részlegesen meg kellett volna érnie őt, vagy meg kellett volna kínálnia egy olyan alku, mint amilyet "kapsz, de kárt szenvedsz, vagy ott maradsz, ahol nincsenek és nem sérülnek meg.

Azt hittem, hogy a "rosszabb eredmény" opciót ajánlom.

Hogyan kezeljük ezt?

    
készlet kdubs 01.06.2018 16:08
forrás

4 válasz

36

Az Ön által kezelt módszer technikailag teljesíti a GM rosszabb kimenetelű választását.

Azonban ugyanabban a helyzetben voltál, mint korábban. Semmi sem változott. A PC még mindig a Troll rossz oldalán van, amit el akartak menni, és sem a PC, sem a Troll állapota nem változott jobbra vagy rosszabbra (legalábbis az általad leírtakból).

A mozgalom eredményeképpen előremutató fikció elmozdítása mélyen ellentétes a Dungeon World szabályainak alapvető szellemével. Valójában azzal, amit éppen megsértettél (legalábbis!) A GM napirendjének egy pontján, és az egyik GM-elve:

  • Töltse fel a karakter életét kalanddal
  • Gondolj veszélyes

Továbbá nem használta a Mozgások listáját a GM Mozgások listából, amelyet mindig akkor tesz, amikor mindenki megnézi, mi történik. Továbbá, és azt hiszem, ez a kulcsfontosságú pont a kérdés megválaszolásához, és megnézik, hogy milyen rosszabb eredmény, kemény alku vagy csúnya választás felajánlja nekik! Ez azt jelenti, hogy készítesz egy GM mozgást, ami rosszabb eredményt, kemény alku vagy csúnya választás , valószínűleg lágy lépés, mivel részleges sikert aratott, de attól függően, hogy azok a körülmények, amelyek már kemény mozgás lehetnek.

a közeledő fenyegetés jeleit mutathatja be : "Miközben megpróbálsz rohanni a Trollon, a nagy klubot maga felé fordítja, de az utolsó pillanatban sikerül kacagni. a klub közvetlenül a falhoz ér, és a repedés most a falra megy a mennyezetre, a sziklák ellazulnak, és csak pillanatokkal az alagút összeomlása előtt fekszik, és fekszik a gyomra.

A lehetőséget kínálhat, költség nélkül vagy anélkül : "Ahogy a Troll felé fut, hogy eljuthasson vele, elrontotta a klubját közvetlenül az Ön számára. végső ugrás az ütés elkerülése érdekében, de megdöbbent a leszállási tekercs, és megáll a hátán, közvetlenül a teremtmény privát részei alatt. Van egy pillanat, hogy gondoljon a helyzetére, ahogy a Troll összegyűjti, hogy el kellett hagynia, nincsenek piros gombák a klubjában. Mit csinálsz?

valaki helyszínre hozhatná : "Te a Troll felé futsz, csúnyán csúszva a lábai között a másik oldalra. A troll kanyarogva haragot keres, de helyette Gareth helyet foglal. a tolvaj, aki éppen egy hátborzongató támadásra készül, Gareth, mivel az Ön pozíciója most már veszélybe kerül, és a dühös Troll teljes figyelmét nem több, mint egy troll karja elől téged, mit csinálsz?

Lehet, hogy felfedhetsz egy nemkívánatos igazságot : "Ahogy megpróbálsz rohanni a Trollon, észreveszed, hogy sokkal bonyolultabb, mint te, de gyengéden blokkolod az utat, amit a kluboddal próbálsz megvenni, szükség szerint cserélje ki oldalról a másikra. Ez nyilvánvalóan nem az Ön malomátlan trollja, és ez csak a trollokkal teli barlang alsó elülső védője, végül sikerül eljutni rajta, de amikor megfordul látod, hogy a Troll felemelte a fejedet kétszer a fejeddel, felkészülve arra, hogy megcsúszd az utadat.

A korábban létrehozott fikcióból következő kemény lépésként a foglalkozik kár : "Ahogy már rájöttél, hogy legutóbb megpróbáltad elfojtani egy trollot ebben a barlangban, ezek valóban élesek Mégis, el kell jutnod ebből, hogy elérjük a karját, így minden bátorságodat eldobja, és elrugaszkodhat. Lehet, hogy azt vártad, de nem láttad, hogy jön. tedd és cseréljék a klubját a másik kezébe, hogy gyors ütést szerezzen hátra, amikor elfutsz tőle, és az ütés ereje pár tucatnyi hosszúsággal halad előre, és úgy érezte, hogy a gerinc összetört, ha nem a nehéz az alvó zsákot, amit a háta mögött lévő hideg éghajlatra csomagoltál, vegyél 1d10 sérülést, figyelmen kívül hagyva a páncélt, és a Shaky törékenységet, mert ez a csapás valóban megrázta. elérje a karját, amit elérni szeretne     

válasz adott 01.06.2018 17:06
forrás
18

7-9 az "Igen, de ..." eredmény

A 7-9-es görgetés sikert jelent, de úgy, ahogyan a játékos nem számított teljes mértékben:

On a 7–9, you stumble, hesitate, or flinch: the GM will offer you a worse outcome, hard bargain, or ugly choice.

A legfontosabb különbség az, hogy - a lejátszó -nak van-e választása, vagy sem:

  • nehezen alku - "igen, megteheti, de az X-et előzetesen meg kell tennie" vagy "megteheti, de Y-hez vezet (a játékos választhat az ár megfizetésére)
  • csúnya választás - "igen, ezt megtette, most meg kell választania az X és az Y között" (a játékosnak két rossz dolog közül kell választania)
  • rosszabb kimenetel - "igen, megtehetted, de most már a következő következményekkel jársz" (a legegyszerűbb lehetőség - nincs választás itt, csak tegyél GM-et)

A "rosszabb kimenetelű" eredmény komplikációkkal vagy részleges sikerrel jár - a PC azt teszi, amit akar, de váratlan (általában rossz) következményekkel, amit a GM teljes mértékben diktál.

Nincs "Semmi sem történt" eredmény a DW-ben

Az Áthelyezés eredménye - sikertelenség, hiba vagy mindkettő - a történet továbbítása . Íme egy Dungeon világ olvasása és megértése ajánlat:

something happens, something besides just failure. Instead of being a dead end, a player's failure leads to consequences: the situation gets worse or they have to pay a price.

Olvassa el a teljes dokumentumot a DW más TRPG-jeitől való eltéréseiről.

    
válasz adott 01.06.2018 17:08
forrás
8

Az eredmény érvénytelen

A Defy Danger leírása szerint a 7-9 egy csomó művelet eredményt kínál, amelyek esetleg nem követeli meg, hogy a játékosnak legyen választása.

✴On a 10+, you do what you set out to, the threat doesn’t come to bear. ✴On a 7–9, you stumble, hesitate, or flinch: the GM will offer you a worse outcome, hard bargain, or ugly choice.

You defy danger when you do something in the face of impending peril. This may seem like a catch-all. It is! Defy danger is for those times when it seems like you clearly should be rolling but no other move applies.

Itt a " rosszabb eredmény " olyan dolog, ami rosszabb, mint a művelet megpróbálása, de még mindig sikerült (valahogyan), mint például a háttámlák eldobása egy sziklára ugrás közben vagy az ellenség felcsúszásakor, vagy az arcodon lévő bomba fújásakor, de senki más nem sérült meg (bár ha ez halálos eredmény, akkor valószínűleg a játékos kezébe kell dönteni).

Megpróbált elhaladni egy trollot, és sok rosszabb kimenetelű, mint egyszerűen sikerül eljutni a trollon, megtámadhatta volna, meg lehetett volna ragadni, meg tudta volna dobni, elvesztette a fegyverét . Minden, ami még mindig sikeres .

    
válasz adott 01.06.2018 17:12
forrás
2

A szándék tiszteletben tartása.

Minden forgatókönyv más a fikcióban, így minden forgatókönyvet érdemes beszélni.

Mindenesetre úgy gondolom, és itt van egy extra fontos pont.

Mindenesetre felett itt lemme factor ki a standard osztás mentén, és nézze meg, hogyan vonatkoznak a forgatókönyvre.

De itt van az Ön fontos pontja: tiszteletben tartja a szándékot . A játékosod el akarta menni a trollon, és részlegesen sikerült, így inkább a „trollon” kell lennie, mint amilyenek az elején voltak, ha egyáltalán lehetséges. Ellenkező esetben csak kétszer ugyanazt csinálod.

Kemény kötés

Egy kemény akció azt jelenti, hogy van valami, amit feladhatsz. A troll tréningének egy üres üres síkban nem feltétlenül van előnye annak, de szükség lehet arra, ha valamilyen előnnyel járna a forgatókönyvben, mint például az előkészítés:

You absolutely can get by that troll, Sir Justice, but unless you want to get bit you're going to have to toss one of those bottles of alchemist's fire you had ready to burn out the whole troll nest. It'll be a great distraction.

Vagy a meglepetés eleme (legalább a börtönben):

You skip off the ground and cave wall like a well-pitched stone, Shanksworth, but catch a glimpse of something tied to the troll's belt on your way by. It looks like a watchman's alarm horn but scaled up for the proportional lung power of a troll. Man, if they sound off on that thing this entire mountainside will know something's up. You want to keep going or see if you can lift or disable it?

Vagy hozzon létre előnyöket:

You're not the only one who has to get by, Fletcher. You dance away from a claw-swipe, and suddenly it strikes you that it would be really easy to occupy the troll's attention, if you wanted. So here's one for you: you can get on by, or you can be a distraction while Wizzrobe and his 8 Dex get by instead.

Ugly Choice

Mivel a "get to the troll" egy adott, a csúnya választás lehet a különböző fizetendő árak közül.

You bull right into the troll's chest and keep going, Fightgar, but you've underestimated the reach on those big arms. They can either take a piece out of you, or a piece out of your backpack and you'll lose a random slot of loot. Your pick.

Vagy:

That handful of dust looks like it does the trick, Clericsdottir, and you're scampering on by when one grasping claw swipes blindly at you. Does it grab your mace, or does it grab your shield? And either way, do you let go and keep going?

Feltételezve, hogy van valami más fenyegetés is, akkor a következő két lehetőség közül választhat:

Yeah, the thing about lullabies, Stringfellow, is that there's really no good way to hurry them. You can see the troll relax a little bit, but you can also hear the shouts of the goblins' Super Secret Stringfellow Search and Smash Squad getting closer. So which is it: do you run while you still can and eat a drowsy claw to the face, or do you play this out and give the goblins a chance to catch up to you?

Rosszabb eredmény

De bármi is történik, ez megvan. Amíg napfény van a zúzódás sikere és az abszolút sikertelenség között, egy pontot választhat, és futhat vele.

És igazad volt, hogy felosztottad a dolgokat a "kapsz a trollra", és a "troll nem árt neked", de a dolog az, hogy a játékosod már eldöntötték , hogy akartak a troll által. Ha a nevükben döntést hoz, tegye meg a döntést, amely egyetért azzal, amit az első helyen próbált megtenni.

Mennyi kárt okozhat Önnek és az akkori körülményeknek. Ha ez elég szűk dodge volt, akkor a teljes kár valószínűleg rendben lesz. Ha nem, akkor két sérüléses tekercset használhat, vagy megrázkódhat (-1d6 sérülés).

Az egyetlen módja, hogy "nem jutsz el a trollhoz, de nem árt neked", egy rosszabb eredmény, amely tiszteletben tartja a játékos szándékát, ha úgy gondolja, hogy csak egyenesen lehetetlen, hogy a trollot az első helyen.

You thought there was a gap there, Leafwillow. You honestly did. But somehow the troll was able to close it, and as you scramble back from a stomp you can see why. The earth itself is shifting to answer this troll. Crap.

Okay, so speed isn't going to work. What else have you got?

És ez felfed egy nemkívánatos igazságot egyenesen felfelé, de ez csak akkor működik, ha valamilyen előkészületet süllyedt a trollok idejére, akik a földre szentek, és kérhetik, hogy kedvezmények vagy tök mindegy. Csak a játék megállítása, hogy valamit dolgozzon a játékosok útjába, nem fog repülni.

    
válasz adott 02.06.2018 18:59
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket