A süteményes jegesedés szakszerűen sima

15

Tehát van egy szép, lapos tetejű torta, miután megtanultad a fűszerezett tanácsokat, hogyan lehet kiküszöbölése doming , és most azt akarod, hogy tökéletesen sima maradjon, ahogyan azt látod, hogy néha kereskedelmileg történik: nincsenek sima csillogású gerincek.

Bármilyen titok a türelemen és a művészi hangulaton túl?

Már hosszú, lapos jeges spatulát használok.

    
készlet jontyc 15.03.2012 07:01
forrás

8 válasz

15

Szakemberek a lemezjátszótól. Az otthoni használatra tervezett lemezjátszó megfizethető , és sokkal könnyebb a jegesedés.

A spatulájának a torta középpontjához kell jutnia, ha stabil és kényelmes. Ahogy azt @rfusca sugallja, a vajkrémmel való melegítés jó ötlet. Más jegesedéshez is nedvesítheti, hogy sima legyen.

Magának a jegesedési folyamatnak a megkezdéséhez kezdje a tortát. Alkalmazzon nagy mennyiségű jegesedést; a spatulával elvágod, nem simogatod jobbra és balra, hogy egyenletes vastagságot kapj. Tartsa a spatulát a tortához képest, csúsztassa a középpontba, és forgassa el a forgótányért. Hagyja a felesleges jegesedést a torta oldalán. Amikor megtette a tetejét, fáradjon vastagságot az oldalon, tartsa függőlegesen a spatulát, a szélét 45 ° -kal a torta oldalfelülete felé, majd ismét forgassa el a forgótányért. Ha befejezte, akkor a torta szélén jegesedés lesz. A torta befejezéséhez simítsa ezeket az éleket.

Ehhez elegendő jegesedés szükséges. "A profi szakács" 340 g (12 oz) 20 cm-es (8 hüvelykes) süteményre és 454 g (1 lb) 25 cm-es süteményre ajánlja.

Ez mind vajkrém jegesedést vagy más elterjedt jegesedést feltételez, mint pl. tejszínhabbal vagy creme fraiche. A félig folyékony mázaknál, például a ganache-nál valamivel keményebb.

    
válasz adott 15.03.2012 12:46
forrás
8

Van néhány trükk, amit még nem említettek, kivéve az évek gyakorlatát:

Először morzsolódásmentes tortával kell kezdeni. Ez azt jelenti, hogy nem akarod, hogy a laza morzsákat a jegesedésen keresztül dörzsöljék, rontva a kabátot. Az egymásra rakás után először kefével kefélem ki, majd egy „morzsamagot”, egy vékony jeges réteget alkalmazok, amellyel fel lehet állítani, és lezárja a maradék laza morzsákat.

Ha nem fogsz morzsolt kabátot csinálni, akkor az összes jegesedést a torta tetejére akarod helyezni, amit lassan használni fogsz, és lassan dolgozd fel. Ön hajlamos arra, hogy több eljárást használjon ebben az eljárásban, úgyhogy ne vágja túl közel a süteményhez, és lazább jegesedést használjon a végső rétegre.

A végső bevonatnál valóban kell használni egy lemezjátszó - amikor az oldalakat csinálod, akkor még mindig megtartod a spatulát, miközben a tortát forgatod. Hasznos a csúcsra is, hogy a magasság minden oldalon azonos legyen.

Most, a trükk számára - van egy idő, amikor néhány jegesedés csak egy kis héjat fejleszt ki a tetején. (Nem tudom, hogy ez történik-e a vajjal készülteknél; rövidítéssel használom, hogy merev fehér legyen) Nem lesz ragadós, de az alábbi jegesedés nem teljesen szilárd. Ha Ön ebben a korlátozott ablakban van, akkor egy lap viaszolt papírt helyezhet a tortára, és enyhén dörzsölje meg a spatula jeleket vagy más hiányosságokat.

A tipikus problémapontok közvetlenül az alsó szélén találhatók, ahol a tálcával találkozunk, és a felső sarokban ... úgyhogy egy kötéllel vagy más szegéllyel lefedi azokat. (egy másik hely, ahol a lemezjátszó segít)

    
válasz adott 11.10.2012 14:25
forrás
6

Ha vajkrémről vagy ilyen jegesedésről beszélsz - melegítsd fel a spatuládat, hogy a jegesedés csak kissé megolvadjon, ahogy a jeges spatula megüt. Ebből a célból tartok egy tál forró vizet a sütemény mellett, miközben jegesedik.

    
válasz adott 15.03.2012 07:18
forrás
3

Tényleg hallottam, hogy a hajszárítót alacsonyan is használhatja, hogy ezt tegye.

    
válasz adott 15.03.2012 14:34
forrás
3

Nem akarom csökkenteni a már felajánlott válaszokat, de a sima szakmai befejezés érdekében azt hiszem, hogy keres egy Fondant

Fondant is an extremely versatile product that can be used in a variety of ways.

It can be rolled out and draped over a cake to give it a smooth clean finished look. The cake to the right has a full layer of white fondant as the base, and is accented with the stripes of red fondant to give it an old fashioned candy look.

Fondant can also be poured over a cake as a liquid to give it a pristine, clean, and professional finish.

Afondantegyikforrásamegtalálhatóa" A Wilton webhelyén ". (a link a fondant példája, nem a termék jóváhagyása ) Ha azonban van egy helyi torta díszítő üzlete, akkor valószínűleg ott lesz.

    
válasz adott 15.03.2012 21:20
forrás
2

A legmagasabb szintű profi pékek néhány dolgot csinálnak, néhányan itt említik, de néhány nem. Itt van a lefutás:

 • A legtöbb felső szintű sütő olasz vajkrémet használ. Ez stabilabb, mint az amerikai vajkrém és az IMHO jobban íze van. Máskülönben az amerikai vajkrém használata. Győződjön meg róla, hogy a vajkrém csak elég puha ahhoz, hogy elterjedjen, de ha túlságosan bolyhos vagy szivacsos, akkor végtelen levegővel fogod végezni buborékok

 • Mindig vékony ropogós bevonatot alkalmazzon a süteményére. Ezután a hűtőszekrényt vagy fagyassza le, amíg a morzsapapucs szilárd. Ha ez nem határozott, akkor nem alkalmazható. Tehát legyen türelmes. 20 percet vesz egy tipikus fagyasztóban, 1 órás hűtőszekrényben.

 • A lemezjátszónál használjon egy ofszet spatulát, hogy először a tetején és aztán az oldalakon alkalmazza mások utasításait. A legfontosabb, hogy erősen (de ne törje össze) a vajkrémet az alkalmazás során. Ellenkező esetben visszatér a légbuborék problémához.

 • A spatula használatával az oldal sima lehet. Használjon téglalap alakú fém simább. Wilton teszi. A derékszög és az alsó rész segít megőrizni a kaparót a torta oldalával párhuzamosan.

 • Ha az asztal teljes forgatását próbálja meg simítani az ellenkező kezével azáltal, hogy a szabad kezét a simább mögé helyezi, és az asztal elfordításával maga felé fordítja, távolabb a simábbtól (ha a simább a jobb kezedben ez lenne az óramutató járásával ellentétes forgás.

 • A többieknél is sima a tetejét a széltől kezdve, majd tolja el a fagyosodást a központ felé. De soha ne húzza magad felé. Ne nyomja le. Csak kezdje el a szélét, és egy mozdulattal söpörje azt a másik oldal felé.

 • Néhány ember forró vizet használ fel a spatula felmelegítéséhez vagy simább működéséhez. Nem igazán szükséges, ha a vajkrém a megfelelő hőmérsékletű, de hasznos lehet az elején. Csak győződjön meg róla, hogy a spatulát forró vízbe meríti, majd törölje szárazra, mielőtt folytatná.

 • Valamikor, amikor dolgozol, a vajkrém elkezd felmelegedni. Ha észreveszed, hogy goopy-t kapsz, csak hagyd abba, amit csinálsz, és tedd a hűtőszekrénybe, hogy néhány percig lehűljön.

 • válasz adott 04.04.2015 09:22
  forrás
  1

  ha a wilton-torta díszítő osztályát vesszük, azt mondják, hogy jég után 5 percig a hűtőszekrénybe helyezte azt, majd húzza ki, és vegye le a pergamenpapírt. aztán tegye a hűtőszekrénybe fedetlenül. Akkor vegye a pergamenpapírt, és tegye rá a tortára, és finoman nyomja le, hogy simítsa meg. Ez nagyon hasonlít a papírtörlő változatához, de ha papírtörlőt használ, akkor fennáll annak a veszélye, hogy a papírtörlő darabok elakadnak.

      
  válasz adott 01.04.2015 18:12
  forrás
  -3

  A jegesedés simításához használjon papírtörlőt. Bízz bennem, google it!

      
  válasz adott 26.12.2012 08:50
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket