Könyv egy királyságról, amelyet egy másik világ megtámadott

8

Ez egy sorozat, amit apám olvastam, amikor fiatalabb volt (a 60-as években született), és gyerekként olvastam, a könyvborítónak a klasszikus fantasy-regények, mint például a kerék Idő sorozat.

Középkori királyságban van, a könyv előfeltétele volt, hogy a múltban egy portál megnyílt egy másik világra, és egy idegen faj megpróbált támadni, megverték, és a portált bezárták.

Amit emlékszem, ahogy a sorozat halad, egy másik portál megnyílik, és a háború az idegen futammal kezdődik.

A sorozat egyik pontján az egyik főszereplő végig megy a portálon, és egy idegen verseny rabszolgává válik. Ahol rabszolgája volt, hasonló volt egy mocsári ültetvényhez (azt hiszem).

Van egy nagyon homályos emléke a női bérgyilkosnak, mint egy karakter egy félszigeten. Teljes körű nyilvánosságra hozatal, hogy ez a részlet egy másik sorozatból származhat / nem túl hasznos.

    
készlet logjb 03.07.2018 20:37
forrás

1 válasz

11

Ez egy kicsit úgy hangzik, mint Raymond Feist " Midkemia " könyvek. A leírt telek legalább az első könyv (ek) egyes elemeinek felel meg, Bűvész (két kötetben megjelent az USA-ban, bűvész: Apprentice és bűvész: mester ), a "Riftwar" történet része:

A Feist sorozatának, a Mopsznak a kritikus karakterét itt mutatjuk be, és ez a könyv fókuszpontja.

  • A világnak, amelyben él (Midkemia), a Föld középkorához hasonló kultúrája van.
  • Egy hasonló világ, Kelewan létezik egy másik dimenzióban.
  • Mindkét világból származó emberek képesek használni a mágiát.
  • A két világ között megnyílik a szakadék, ami háborúhoz vezet (köztük a "Riftwar").
  • A mopsz mágiát tanult a Midkemia-nál, de a Tsurani (Kelewanból), és rabszolgaként visszakerül a világukba.
  • Végül megkülönbözteti magát a Kelewanon, és megtanulja a mágiát is; ezután segíti a háborút rendezni, és Midkemia-ba megy.

A különbség lehetséges pontjai:

  • Az OP nem mond semmit a varázslatról.
  • Nem vagyok biztos benne, hogy ez volt az első alkalom, hogy a világok között megnyíltak-e a különbségek (OP azt mondja, hogy a világok közötti különbségek korábban történtek). Később találkoztak a Tsurani-val, de nem emlékszem rájuk, hogy szükségszerűen konfliktusokba ütköznek, vagy a másik világ embereinek rabszolgaságát.
  • Az "idegen" faj idegen abban az értelemben, hogy más világból származnak; ugyanakkor alapvetően emberinek tűnnek (a Midkemianusokat általában kaukázusinak nevezik, azt akarom mondani, hogy a Tsurani inkább ázsiai megjelenésű volt. Mindenesetre a megjelenése önmagában általában nem tűnt elárulni származásukat egy másik világban).
válasz adott 03.07.2018 21:13
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket