Hogy tisztelettel látják a Klingon tudósait a Klingon társadalom?

35

A tudósok elengedhetetlenek a klingon kultúrához; nélkülük nem lettek volna az űrrepülő birodalom. Mégis, egy olyan kultúrával, amely erősen a csaták tiszteletére támaszkodik, milyen tiszteletre méltó a Klingon-tudósok a Klingon társadalom szempontjából?

    
készlet Often Right 18.01.2015 23:26
forrás

1 válasz

42

Vállalatban: Ítélet , megtudjuk, hogy a Klingon Birodalom nagyon komoly (intellektuális) csökkenést mutatott generációk óta, ami a mai napig csúcsosodik ki, ahol a serdülők Klingonok tudományos, mérnöki, tanítási és az ügyvédek, mint szakmák elkerülése miatt az a megítélés, hogy a becsületet csak hadviseléssel lehet megszerezni :

ARCHER: There are other classes?

KOLOS: You didn't believe all Klingons were soldiers?

ARCHER: I guess I did.

KOLOS: My father was a teacher. My mother, a biologist at the university. They encouraged me to take up the law. Now all young people want to do is take up weapons as soon as they can hold them. They're told there's honour in victory, any victory. What honour is there in a victory over a weaker opponent? Had Duras destroyed that ship he would have been lauded as a hero of the Empire for murdering helpless refugees. We were a great society not so long ago, when honour was earned through integrity and acts of true courage, not senseless bloodshed.

Ez a hozzáállás évszázadokkal később is elterjedt. Beverly Crusher szerint TNG: gyanú hogy a Klingon-tudósok még mindig gyenge fényben vannak:

BEVERLY : Kurak was a warp field specialist on the Klingon Homeworld. I don't think Klingons regard scientists very highly... she always seemed a little defensive.

    
válasz adott 18.01.2015 23:48
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket