A Lazarus Long szakáll?

6

A Lazarus Hosszú Halloween jelmezre helyezem a befejező érzéseket, és egy kis kérdésbe ütköztem. Van egy homályos emlékezésem Heinlein egyik könyvéről, amely szerint Lázár soha nem szakállt, de a googling nem utal rá. Emlékszik-e bárki a Lazarust vagy szakállasságot leíró részekre, vagy arról, hogy nem tud szakállat termeszteni?

    
készlet Bob Warwick 31.10.2012 18:50
forrás

2 válasz

11

Időnként nőtt fel, de általában nem írják le, hogy van; azt a javaslatát, hogy az egyik „megváltozik a kinézete” azt jelenti, hogy az egyik nem normális.

A " A szerelem elég ideje" (amikor azt mondja Ira-nak, hogy milyen munkákat végzett az évek során).

"Eventually I was chief stooge to the very official who had confiscated my ship and trade goods years earlier, and I was helping him get richer while getting rich myself. If he recognized me, he never said so - a beard changes my looks quite a lot. Unfortunately he fell into disfavor and I wound up with his job."

    
válasz adott 31.10.2012 19:39
forrás
2

A Long családnak nem volt különösebb oka annak, hogy nem tudtak szakállat termeszteni (a legtöbb emberi alcsoport), de a technológia és a fiatalítás előrehaladásával nem látok okot arra, hogy az adott univerzum személye szakállat termeljen kivéve, mint egy befolyás.

A fiatalítás viszonylag elérhető és megfizethető volt, így egy személynek lehetősége volt olyan réginak vagy fiatalnak lenni, amennyit akart. Az emberiségnek már a Long-ről szóló könyvek többségét olyan szintre írták, hogy az emberi megjelenés csak egy kozmetikai változás volt.

Lázár mindig többet hitt nekem, mint egy kicsit hiábavaló, így nem meglepődtem, hogy soha nem nőtt fel nagyon hosszú szakállat, ha valaha is egyáltalán nőtt. Olyan szakálla lenne, amelyet úgy terveztek, hogy kifinomult személyként mutasson neki, valami stílusosnak, soha nem olyan hosszúnak, ami nagy életkorra utalna (vagy esetleg bölcsessége).

    
válasz adott 31.10.2012 19:28
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket