I „általános repülés” egy jól meghatározott kifejezés az Egyesült Államokban, az EU-ban és / vagy máshol?

8

A korábbi kérdésben feltételezem, hogy GA a polgári légi járművek műveleteit, a menetrend szerinti személyszállításon kívül - amit én úgy gondolja, hogy „repülőgép-üzemeltető”, bár lehet, hogy eléggé kis repülőgépet üzemeltet, amely menetrend szerinti viteldíjú utasforgalmat üzemeltet.

Számomra azt javasolta, hogy a GA-t néha vagy gyakran használják fel az összes légi közlekedésre általában - talán néhány kontextusban jobban, mint mások.

Azt hittem, hogy a legtöbb ember itt a GA-t használta a menetrend szerinti járatokon kívüli más repülőgép-üzemeltetési műveletekre, de most kétségeim vannak.

Tehát van-e hiteles meghatározás a GA-ről az USA-ban (és máshol, vagy világszerte), vagy homályos és változatosan értelmezett általános kifejezés, amit el kell kerülnem a félreértések megakadályozására?

    
készlet RedGrittyBrick 01.04.2015 18:29
forrás

3 válasz

6

A "általános légi közlekedés" általában a "nem légitársaság".

A Pilóta / vezérlő szószedetében az FAA most meghatározza az Általános repülést:

That portion of civil aviation that does not include scheduled or unscheduled air carriers or commercial space operations.

és megadja az ICAO meghatározását:

All civil aviation operations other than scheduled air services and nonscheduled air transport operations for remuneration or hire.

Mindkét meghatározás szorosan kötődik a kereskedelmi műveletekhez, és kijelentik, hogy a nem menetrendszerű légi fuvarozók NEM általános repülés. Megjegyzendő, hogy a "polgári repülés" "nem katonai".

Történelmileg ez a kifejezés nagyon köznyelvi volt, és bizonyos mértékig mindenkitől eltérő definíciókat talál. Az IMHO azonban ezek a legtisztább definíciók.

    
válasz adott 01.04.2015 20:02
forrás
7

Az FAA nem tartalmazza az általános repülés meghatározását a CFR 14 (más néven szövetségi légiközlekedési szabályok) 1. részében (általános meghatározások és rövidítések), de funkcionális szempontból az Egyesült Államokban a GA-t általában arra használják, hogy bármilyen a 121. részen kívül eső polgári műveletek és néhány, a 135. részben leírt műveletek (Commuter és Charter Operations - regionális adagolók rendelkeznek és továbbra is működhetnek ebben a szakaszban, ha megfelelnek a követelményeknek, mivel sokkal nyugodtabb és könnyebben teljesíthető, mint a 121. rész).

Az FAR-okkal kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a 91. rész az összes repülési műveletre kiterjed, ha a rendelkezéseit egy másik bekezdéssel felülmúlják (mint például a légi fuvarozó működési specifikációi, 121. és 135. rész). más, speciálisabb légi alkalmazásokkal foglalkozó szakaszok). A 119. rész szintén igen általános értelemben foglalkozik a repülési műveletek kompenzációval történő lefolytatásával.

IMO, akkor nem valószínű, hogy rosszul használja a kifejezést, hogy mindent a polgármesterre hivatkozzon a menetrend szerinti fuvarozón és a közepes / nagy rakomány műveleteken (pl. Atlas, Evergreen, FedEx, UPS). A figyelmeztetés természetesen az, hogy a GA műveletek olyan sokrétűek, hogy inkább egy „minden más” kategóriát jelentenek, mint a lobogó / kommutátor / regionális fuvarozó vagy egy nagy teherszállító üzemeltetője által felfogott sokkal világosabb képeket. Ha nem tisztázott, hogy egy adott alkalmazás vagy a légijármű-üzemeltető a GA alá tartozik-e, folytassa és kérdezze meg.

Az FAA repülőterek megosztása valószínűleg azt tükrözi, hogy bizonyos repülőterek bizonyos elsődleges célokat szolgálnak (pl. a nemzet legnagyobb repülőterei közül sok nem engedélyezi a 91. rész szerinti műveleteket, csak a légi fuvarozók), és bizonyos infrastruktúra-típusokat követelhet meg hogy lehetővé tegye számukra a szerepek végrehajtását.

És ha igen, a 737-es, mint a 91-es rész szerinti személyi sík használata a GA-Boeing alá tartozik, még egy speciális verziót is készítene ehhez, lásd a BBJ-t.

    
válasz adott 01.04.2015 19:01
forrás
5

Az "Általános légi közlekedés" kifejezést a különböző szervezetek különbözőképpen használják.

Előfordulhat, hogy el kell kerülni, vagy csak akkor használja azt, ha a jelentése érthető lesz a nemzetközi vagy nem szakértői olvasók számára.

Az olvasottól

A típus használata

Ezek a besorolások a használat (azaz "művelet") helyett a típusú (gyártmány és modell) típusra vonatkoznak - a 737-et használhatja személyi repülőgépet és használatát nem szabályozzák azok a szabályok, amelyek a 737-es évekre vonatkoznak a tipikus légitársaságok által a menetrend szerinti személyszállítás érdekében.

FAR lore

Elolvastam az embereket, hogy az USA-ban a GA a FAR 91 és FAR 135 alatt van, de a menetrend szerinti utasszállító repülőgépek 121 FAR alá tartoznak (lehet, hogy hibásak a számok, kérjük, korrigálja)

AOPA mondja "Általános repülés (GA) mindegyike polgári repülés, kivéve a menetrend szerinti utasszállító légitársaságok. "

ICAO határozza meg az általános repülést , mint minden olyan polgári műveletet, amely nem menetrend szerinti légi járatok (plusz egy kis kézfogás)

Kanada szállítása mondja "Általános repülés (GA)": a rendes légi járatok és a nem menetrend szerinti légi fuvarozás díjazás vagy bérlés céljából végzett egyéb polgári légi közlekedési műveletei. "

FAA osztja el a repülőtéri üzemeltetést a Kereskedelmi Szolgáltatás, Cargo Service, Reliever és minden más "általános repülési repülőterekként". De nem találtam olyan FAA-definíciót, amely kifejezetten a repülőgépre vonatkozott (vagy a repülőtereken kívüli légi műveletekre).

EASA úgy tűnik meghatározza a műveleteket elsődlegesen a kereskedelmi légi közlekedés (CAT) és a nem kereskedelmi célú (NC) szolgáltatásokra, és általánosabb, mindent átfogó értelemben használja az "általános repülés" kifejezést.

válasz adott 01.04.2015 18:53
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket