Mi a Stoker gondolata, hogy a vámpírok gondolatai nem láthatók?

34

Ez egy közös téma a vámpír műfajban. Bram Stoker szerint nem láthat vámpír gondolkodást. Hol szerezte meg Stoker azt az elképzelést, hogy egy vámpír gondolkodása nem látható?

    
készlet Major Stackings 23.07.2013 19:14
forrás

5 válasz

43

Azt mondják, hogy amikor egy tükörbe nézel, a lelkedbe nézel. Tehát lélek nélkül (mivel általánosan elfogadott, hogy a vámpíroknak nincs lelkük), nincs reflexió. Tükröket is használtak ezüstrel (nem teljesen természetesen, mert a drága, de a másik reflektív anyaggal együtt használták). Ezüst azt mondja, hogy a gonoszságot őrzi, és rossz hír a undead számára (beleértve a vámpírokat is), így valószínűleg hozzáadná az egész "tükör + nincs lélek = nagyszerű módja a vámpíroknak".

A tükrökről azt is mondták, hogy megakadályozzák a gonoszságot, és mivel a vámpírokat általában a lélek hiánya (ezért gonosz a babonás emberek) hozza összefüggésbe, ami hozzá is járhat.

Ha helyesen emlékszem, a Bram Stoker Drakula népszerűvé tette, hogy nem láthatom a vámpír tükröződését. Szóval ez megfogta és bam! Vámpírok reflexió nélkül = közös téma a vámpír műfajban.

    
válasz adott 23.07.2013 19:31
forrás
6

Az Doctor Who 5. sorozat Velencei vámpírok sorozatban, igen, van egy magyarázat. A Doktor saját szavaival:

You're using a perception filter. It doesn't change your features, but manipulates the brainwaves of the person looking at you. But seeing one of you for the first time in, say, a mirror, the brain doesn't know what to fill the gap with, so leaves it blank ... hence no reflection.

Ez természetesen az, ami „tudományos tudatosság” magyarázatnak tekinthető, hogy illeszkedjen a sci-fi műfajhoz, ami általában a fantasy irodalomban található jelenség. Azonban a az, amit kért: magyarázatot arra, hogy miért nem láthatók a vámpírok gondolatai, legalábbis az SF / F egyik munkájában.

    
válasz adott 05.03.2016 21:49
forrás
2

Megkértem, hogy a mitológiáról másoljam a választ.

In a nutshell: While it's still probable that Bram Stoker did not think of the "no reflection" feature, it's considered his invention.

Lehetséges elmélet:

A múltban a tükröket ezüstből készítették, és valójában a balkáni vérfarkasokat egy vámpírnak tekintik, így ... ha hozzáad 2 + 2 u kap 4-et. Teljesen lehetséges, hogy a modern mítosz egy az ezüst és a lélek tükröződéselméletek kombinációja.

A teljes részletes magyarázat és hivatkozások a teljes válaszban találhatók: a mitológiáról .

    
válasz adott 19.07.2016 14:31
forrás
0

Több oka lehet annak, hogy a vámpír elmélkedése nem jelenik meg. A lélek hiánya egy elmélet, de egy másik elméletben egyszerűen egy adaptáció, hogy könnyebbé váljon az áldozatok. Függetlenül attól, hogy miért van, a reflexió nem biztosan hasznos a vámpír számára.

    
válasz adott 05.03.2016 19:51
forrás
0

A többi válasz többnyire igaz, vagy az igazság részei.

Amikor egy személy meghalt, és aztán visszajött a temetésből (mivel azok nem haltak meg), úgy vélték, hogy „birtokolt” vagy lelkük „sérült”. Egyedül maradtak a Hell Hounds / Demon Dogs-ként, ezért kapcsolódnak a vérfarkasokhoz.

Az ezüst tisztító és "tiszta" anyag. Nem emlékszem arra, hogy miért van ez, de talán hozzá kell járulnia ahhoz, hogy a valóságban hatékony tisztítószer legyen.

Mivel a vámpírok és a vérfarkasok „korrupt / tisztátlanok”, és a Tükrök ezüstből készültek, és tisztítási források voltak, a sérült lélek nem tükröződik. Ez is hasonlóképpen az, hogy Silver hogyan működik a vérfarkasok megölésében, elutasítja és szétszórja a vérfarkas sérült lelkét.

Más szóval. A tükrök tükrözik az igazságot, és a vámpírok nincsenek lelkük, vagy gonoszok, így az igazság az, hogy a vámpír nem igazán ott van, így nem tükröződik.

A Stoker vámpírja nem tükrözi és nem vált népszerűvé, így a legtöbb forrás elfelejtette, hogy nem minden vámpír nem tükrözi a Stoker történetét forrásként.

    
válasz adott 20.07.2016 07:09
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket