Miért utasították el az Egyesült Államok B1-es vízumát a 214 (b) szerint?

12

A US Delhi-i nagykövetségen B1-es Visa-ra mentem.

Interviewer: *Good Morning*.
Me: *Good Morning*
Interviewer: *What is your designation?*
Me: *I am a Software Engineer.*
Interviewer: *What is the name of your company?*
Me: *It is XXX (I replied).*
Interviewer: *What is the name of your client?*
Me: *It is YYY (I replied).*
Interviewer: *Have you ever been to U.S. before?*
Me: *NO*
Interviewer: *Have you ever been abroad before?*
Me: *NO*

Ezen a ponton visszautasította a Visa-t a 214 (b) pontot említő levelével. Nem tudom, miért utasította el azt. De tisztességes 2+ éves tapasztalattal rendelkezem a cégemmel. És egy üzleti találkozót tartottam az ügyféllel. 2 hét múlva jöttem volna vissza.

Nem tudom, hogy segít-e újra.

    
készlet Ishmeet 02.12.2014 07:39
forrás

2 válasz

17

Ez szerencsétlen, és nagyon remélem, hogy több volt, mint ez. Van még más papírmunka, amit korábban látott? Repülőjegyek stb.?

Egy 214-b visszautasítás lényegében nem tudja meggyőzni interjúalany, mint nem idegen bevándorló.

Minden interjút megkezdnek, ha megpróbálok bevándorolni, és ez bosszantó, mivel ez azt jelenti, hogy a felelősség bizonyítja, hogy nem vagy.

Ezt úgy hajtjuk végre, hogy STRONG kapcsolatokat jelenít meg az Ön hazájával, ideális esetben egy visszatérő jegyet, bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy talán csak egy hétre foglalta le a szállodákat, e-maileket, amelyek találkozókat, kapcsolattartási adatokat (névjegykártyák?) és egy levelet küldtek a cég, amely jelzi az Ön jelenlegi foglalkoztatását és szándékát visszatérni az ügyféllel való beszélgetés után. A jelenlegi élő bizonyítékok (közüzemi számlák stb.). Ez csak egy kis részhalmaz - sok más olyan dokumentum is van, amely jobban illeszkedik az Ön számára, vagy további bizonyítékokat szolgáltat - a bankszámlák, az Önök által támogatott családok bizonyítéka Indiában, más lehetséges példák.

Szerencsére nincs újbóli kár, mert az elutasítások nem állandóak. De biztosítani kell, hogy több információval rendelkezzen. És legközelebb IF (remélhetőleg nem) elutasítják a 214b-et, KÉRJÜK, miért. Ez egy hatalmas kategória, és ha nem kéri, nagyon nehéz kitalálni, hogy miért nem sikerült.

Mindenképpen olvassa el a hivatalos 214b visszautasítási oldalt, amit linkeltem - sokkal részletesebben megy, és remélhetőleg további betekintést nyújt.

    
válasz adott 02.12.2014 07:59
forrás
5

Interjúkészítő: Voltál már korábban az Egyesült Államokban? Én: NEM Interjúkészítő: Volt már korábban külföldön? Én: NO

Alapvetően nem rendelkezik nyilvántartással az ország elhagyásáról és visszatéréséről. A helyzet olyan, mintha "nincs hitelelőzmény."

Az első lépés az, hogy utazzon egy másik országba (remélhetőleg nyugatra, például Kanadába), és térjen vissza otthonába. Ez segít az utazási előzmények létrehozásában.

Úgy tűnik, hogy a probléma nem az Ön, hanem a "haza" ország. Ez azt jelenti, hogy míg az amerikai konzul nem gyanítja, például egy kanadai embert, hogy bevándorolni akar az USA-ba, és nem tér vissza, talán így érzi magát az Ön országában élő emberekről.

Amit meg kell tenned, az ön országának másoktól való elzárkózása. Jó kezdet lenne Kanadába menni és hazatérni. De az Ön hazájától függően többet kell tennie. Egy otthon vásárlása (a bérlés helyett) segítene. Tehát feleségül vennének és családot indítanak. Végül segíti, ha vége van, és nem 30 éves kor alatt, akkor minden más dolog egyenlő.

Lehet, hogy az egyik ügyfélszolgálata van. Ha előfordul, hogy az Apple, a Google vagy az IBM, levél arról, hogy otthon fognak látni. Ha előfordul, hogy a Podunk Szoftver, akkor talán nem olyan jó, de aztán ismét működik.

Ez tisztességtelen, de így van, amikor az embereket az országuk ítéli meg, és nem személyesen.

    
válasz adott 02.12.2014 21:01
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket